Diyarbakır'da Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Diyarbakır'da coşkuyla kutlandı.Önceki yıllarda kutlamalara katılmayan BDP'liler bu kez katıldı.

Diyarbakır'da Coşkulu 23 Nisan Kutlaması
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yılı Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törenle büyük bir coşkuyla kutlandı.
Düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, 2. Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları Mehmet Demir ve Ahmet Dalkıran, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Valilik binası önündeki tören alanına gelen Vali Mustafa Cahit Kıraç, vatandaşların ve çocukların bayramlarını kutladı. Törenin açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Direk, 23 Nisan 1920 günü TBMM'nin açılmasının, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu, devlet yönetim sisteminde bu tarihte başlayan büyük değişimin Cumhuriyetin ilanıyla sonuçlandığını söyledi.

Direk'in konuşmasının ardından 5 Nisan İlkokulundan bir öğrenci günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından M. Sabri Güzel İlkokulu öğrencileri 23 Nisan ile ilgili şiirler okudular. Tören daha sonra Özel Bahçeşehir İlkokulu'nun Ront Gösterisi, Şehit Namık Tümer İlkokulu'nun Salsa Dans gösterisi, Ege Üniversitesi Çocuk Zeybek Ekibinin Zeybek Gösterisi ve Gençlik Hizmetleri Spor Okulu'nun Wushu gösterisi ile devam etti. TRT Çocuk Korosu'nun gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından tören Stilize Halk Oyunları gösterisiyle son buldu.
Tören sonunda Vali Kıraç, alanındaki çocuklarla yakından ilgilenerek bol bol fotoğraf çektirdi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Diyarbakır'da 24-25 Nisan tarihlerinde Yıldızlar Futsal Turnuvası, 2 Mayıs'ta Futbol Tenisi ve 13 -14-15 Mayıs tarihlerinde Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri de düzenlenecek. 
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER