Diyarbakır'da Cuma Çıkışı İslamofobi Protestosu

Fransa'da Charlie Hebdo dergisi ile Türkiye'deki bazı gazete ve internet sitelerinin Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlaması Diyarbakır'da cuma namazından sonra protesto edildi.

Diyarbakır'da Cuma Çıkışı İslamofobi Protestosu
 Fransa'da Charlie Hebdo dergisi ile Türkiye'deki bazı gazete ve internet sitelerinin Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlaması Diyarbakır'da cuma namazından sonra protesto edildi.

Merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucami önünde cuma namazı çıkışında bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen eylemde, tekbirler getirilerek başta İsrail olmak üzere İslamofobi uygulamaları nedeniyle batı ülkeleri eleştirildi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in de katıldığı protesto gösterisinde Mehmet Duyu'nun okuduğu basın açıklamasında, "Charlie Hebdo saldırısı bir sonuçtur" denildi. Batının tarih boyunca İslam coğrafyasını işgal ettiğini, katliamlar yaptığını ve Müslümanlar için hayatı zindan ettiğini dile getiren Mehmet Duyu, "Son olarak Fransa'da yaşananlar gelinen nokta itibariyle İslamofobiye sebep değil, bilakis görünmek istenmeyen gerçekleştirilmiş tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir. Kısacası Charlie Hebdo saldırı bir sonuçtur. Bunun sebepleri de sır değil. Batının kirli yüzünde, kanlı ellerinde, kara tarihinde mevcuttur. Olayların sebeplerini tersyüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor" dedi.

Charlie Hebdo dergisinin, bir haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşıdığını iddia eden Duyu, açıklamayı şöyle sürdürdü:

"Yine bu dergi İslam'ın kutsallarını yeniden hicvederek saldırılarına devam edeceği küstahlığını göstermiştir. Yaptıkları ahlaksızca saldırılar ile İslam gençliğini tahrik etmeye devam etmektedirler. Bilinmeli ki, ölümlü olayların tekerrür etmesi halinde bunun tek sorumlusu sorumsuz davrananlar olacaktır. Türkiye'de yayın yapan bazı internet siteleri ve gazeteler de Müslümanların kutsallarına saldırmayı kendilerinde bir hak olarak görüyor, İslam gençliğinin sabrıyla uğraşmakla bam teline dokunuyorlar."

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER