Diyarbakır'da Domates Biber Patlıcan 1 TL'ye Geriledi

Havaların ısınmasıyla Diyarbakır Sebze ve Meyve Halinde gerileyen fiyatlar semt pazarlarına da yansıdı.

Diyarbakır'da Domates Biber Patlıcan 1 TL'ye Geriledi
 Soğukların ve yağışların ardından havaların ısınmasıyla birlikte yaş sebze meyve fiyatlarında gerileme yaşanıyor. Diyarbakır'da domates, biber, patlıcanın kilosu semt pazarlarında 1 TL'ye kadar geriledi.
FİYATLARDA GEÇEN AYA NAZARAN YÜZDE 50 DÜŞÜŞ OLDU

Diyarbakır Sebze ve Meyve Hali'ne giren ürün miktarı ve çeşidi artmaya başlarken, bazı ürünlerin fiyatlarında yüzde 50'yi aşan düşüşler oldu. Nisan ayı başında 3 TL olan sivri biber, 2,5 TL olan domates ve 3,50 TL olan patlıcan 1 TL'ye geriledi. Kavun, karpuz, erik, kayısı, şeftali gibi meyveler halde görülmeye başlandı. Patates ve soğan gibi ürünlerin fiyatlarında ise yüzde 25 oranında azalış oldu.

UCUZLUK PAZARA YANSIDI

Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla birlikte hale giren sebze ve meyve çeşitlerde ve miktarlarında yüzde 5 artış yaşandığı belirtilirken, bu ürün ve miktar artışındaki gelişme fiyatlarda da gerilemeye vesile oldu. Fiyatlarda 10-15 gün öncesine göre yüzde 35-50'ye kadar gevşeme olurken, bu fiyatlar pazara da yansıdı. Havalar ısınınca ürünlerin bollaştığını kaydeden Ofis bölgesindeki semt pazara esnafı Habib Sağlam, "Ürünler bollaşınca bu fiyatlarda aşağı iniyor. Sıcakların devam etmesiyle birlikte ürün rekoltesi artar ve fiyatlar aşağı seyrine devam eder. Bundan sonra ucuzlama devam eder, belli bir yerden sonra sabitleşir" dedi.

VATANDAŞLAR MUTLU, PAZAR SEPETLERİ DOLUYOR

Pazarlarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların istenilen seviyelere ulaştığını belirterek, "Artık istediğimiz ürünü alabiliyoruz. Bundan bir iki ay öncesine kadarda pazarda almak istediğimiz üründen ancak yarın kilo veya bir kilo alabiliyorduk. Şimdi iki üç ay önce pazara çıktığımız para ile çıkarak daha fazla miktarda ve daha fazla ürün alabiliyoruz ve bu bizi kesinlikle mutlu ediyor. Sanırım esnafta mutlu çünkü pazara satmak umuduyla getirdiği ürününü pahalılık yüzünden satamayınca hem mutsuz oluyordu hem de zarar ediyordu. Bu şekilde hem esnaf hem de vatandaş kazanıyor" diyerek sevinçlerini dile getirdiler.

DİYARBAKIR SEBZE VE MEYVE HALİ İLE SEMT PAZARI SEBZE FİYATLARI

24 Nisan 2014 tarihi itibarıyla Diyarbakır Sebze ve Meyve Halinde fiyatlar şöyle oldu: Biber 0,75- 0,80 Kuruş, Domates 075, 1,00 TL arasında, Fasulye 1,75, 2,00 TL arasında, Salatalık 0,50-0,75 Kuruş arasında, Ispanak 0,75-0,80 Kuruş, Kabak, 075, 1,00 TL arasında, Patates 0,75-1,00 TL arasında, Patlıcan 0,75-0,80, Y. Soğan kilogram fiyatı 0,75 kuruş oldu.

Diyarbakır'daki bölgesel semt pazarlarında ise sebze fiyatları şöyle oldu: Domates, Biber, Patlıcan, Kabak, Ispanak, Salatalık, Yeşil Soğan, Kuru soğan ve Patates 1 TL ila 1,25 TL arasında değişen fiyatlarda satılırken, fiyatı 1 TL'nin üzerindeki tek ürün olarak yeni çıkan ürün olan taze fasulye oldu. 
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER