Diyarbakır'da Genç Kızlara Altın Sertifika

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası ile Bağlar ADEM işbirliğince yürütülen proje kapsamında altın işleme eğitimi alan kadınlar sertifika aldı.

Diyarbakır'da Genç Kızlara Altın Sertifika
 Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası ile Bağlar Aile Destek Merkezi (ADEM) işbirliğince yürütülen hasır bilezik, kişnişli kolye, telkari ve Trabzon hasırı işleme kursu tamamlandı.
Bağlar Aile Destek Merkezi ile Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası tarafından yürütülen proje kapsamında 14 yaş üzeri 40 bayan altın işleme eğitimi aldı.

Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban, Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, Bağlar Aile Destek Merkezi Koordinatörü Saliha Elhakan tarafından sertifikaları verilirken tüm kursiyerlere çeyrek altın hediye edildi.

ATÖLYELERDE İŞ BULABİLİRLER

Kursiyer ailelerinin de katıldığı sertifika töreninde kısa bir açıklama yapan DİKKO Başkanı Akkul projede ilk etapta 14 yaş üstü bayanlara hasır bilezik, kişnişli kolye, telkari ve Trabzon hasırı işlemeyi öğretildi. Kursa katılan annelerimiz yanlarında getirmek zorunda kaldıkları çocukları için kurs yerinde birde kreşimizde hazırlandı. Altı ay süren bu kursumuzu tamamlayan bayanlarımız aldıkları bu sertifika ile kent merkezindeki atölyelerde iş bulabileceklerini söyledi.

DİYARBAKIR TAKILARI BİR MARKA

Akkul son olarak Diyarbakır'ı gelecekte altın işlemesinde en prestijli il olarak göstermek olduğunu belirterek, "Altın işlemisin de en iyi konuma gelmemiz için iyi ustalar yetiştirmemiz gerekiyor. Diyarbakır altın takıları bir marka konumundadır bizler iyi ustalar yetiştirerek bu marka yelpazesini genişletmek istiyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER