Diyarbakır'da IŞİD'e Karşı Seferberlik Çağrısı

IŞİD örgütünün Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani kentine yönelik saldırısına tepki gösteren siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri,seferberlik çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da IŞİD'e Karşı Seferberlik Çağrısı
 Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani kentine yönelik saldırısına tepki gösteren DBP, KADEP, ÖSP gibi siyasi partiler ve bazı derneklerin aralarında bulunduğu sivil toplum örgütleri, bugün yaptıkları açıklama ile seferberlik çağrısı yaptı.

Diyarbakır'da bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin açıklamasına HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP Diyarbakır İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT de katıldı. Nubihar Komele temsilcisi Refik Çiçek'in okuduğu ortak açıklamada, IŞİD terör örgütünün bölgedeki bazı devletlerin desteği ile silahlandırılarak palazlandırıldığını ileri sürüldü. IŞİD'in, Irak'ta Ezidiler'in yaşadığı Şengal'de gerçekleştirdiği katliam ve insanlık suçlarını, Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kobane'de derinleştirmek istediğini ifade eden Çiçek, "IŞİD terör örgütü Kobane'yi kuşatarak, Kürt halkının tüm kazanımlarına saldırıp ülkemizi işgal eden sömürgeci güçlerin politikasını yürüttüğünü, insanlık nazarında İslam'ın çarpıtılması ve yanlış tanıtılmasına sebep olduğunu görüyor ve lanetleniyoruz. IŞİD terör örgütü kuşatması altında nefes almakta zorlanan ve şimdiden can güvenliği nedeniyle Kobani'den on binlerce insanımızın sınırdaki tel örgülerinde yaşadığı trajedi karşısında BM ve Ab başta olmak üzer uluslararası tüm güçleri Kobani halkı ile dayanışmaya çağırıyor, bu dayanışmalarını yeni bir insanlık trajedesi yaşanmadan somut önlem ve desteğe dönüşmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Türkiye'nin IŞİD terör örgütüyle işbirliği içinde olduğu kanısının güçlendiğini savunan Çiçek, "Ayrıca gerek IŞİD terör örgütü militanlarının açıklamaları, gerekse bu konuda ulusal ve uluslararası medya yer alan bilgiler Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu çete örgütle işbirliği içinde olduğunu kanısını güçlendirmiştir. Dolayısıyla Kürdistan'ın kuşatılmasında ve yaşanan bu trajedide Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sorumluluğu büyüktür. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti devletini kordofobi politikalarından vazgeçerek çözüm sürecinin ruhuna uygun hareket etmeye davet ediyoruz. Türk Devleti'nin oluşturmak istediği bu, bunun için uluslararası destek aradığı, tampon bölge uygulamasını Rojava'nın işgaline dönük bir politika olarak değerlendiriyor ve tüm Kürdistanlıların tampon bölge uygulamasına karşı direnmesini ulusal bir görev olarak görüyoruz" diye konuştu.

DESTEK VE SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Şengal ve Kobani'ye yönelik yapılan saldırıların Kürtlerin ulusal birliğini gerçekleştirmek zorunda olduğunun göstergesi olduğunu anlatan Çiçek, Şengal ve Kobani'ye yapılan saldırı ve katliamlar bir kez daha göstermiştir ki, ulusal birliğimizi gerçekleştirmek en acil ve hayati bir görevdir. Tüm Kürdistani kurumlar ve partiler bu tarihi sorumlulukla karşı kaşıyadır. Kuzey Kürdistanlı tüm parti ve örgütleri kendi birliklerini güçlendirerek zamanın ruhuna denk düşen ulusal birliği gerçekleştirme görevi ve sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Bu olağanüstü zor süreçte tüm batı Kürdistanlı siyasal parti ve örgütlerin birliklerini gerçekleştirerek ulusal birlik ruhuyla Kürdistanlıların onur meselesi olan Kobani'yi savunmaya çağırıyoruz. Kobani'yi yönelik yapılan saldırı ve kuşatmayı tüm Kürdistan'ın ve Kürdistan halklarının varlığına yönelik olduğu bilinci ile tüm halkımızı maddi ve manevi olarak Kobani halkıyla dayanışma ve seferberlik ruhuyla mücadele etmeye çağırıyoruz" diye konuştu. 
Haber Kaynağı: HABERLER
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER