Diyarbakır'da Kaçak Elektrik Kullanımı

DEDAŞ: "Sarılar köyündeki seranın ısıtmasında kullanılan ve 10 bin nüfusa yetebilecek güçteki iki abonesiz kaçak trafodan biri, garip bir biçimde ortadan kaybedildi"

Diyarbakır'da Kaçak Elektrik Kullanımı
 DEDAŞ, Sur ilçesine bağlı Sarılar köyündeki seranın ısıtmasında kullanılan ve 10 bin nüfusa yetebilecek güçteki iki abonesiz kaçak trafodan birinin ortadan kaybedildiğini bildirdi.
DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, kaçak elektrik kullananlara yönelik mücadeleye devam edildiği, tarımsal sulama mevsiminin yaklaşması nedeniyle kırsalda kaçak elektrik kontrollerinin artırıldığı belirtildi.

Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da her biri küçük bir ilçenin enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte kaçak trafolar ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, "Ancak Diyarbakır'da, Sur ilçesine bağlı Sarılar köyündeki seranın ısıtmasında kullanılan ve 10 bin nüfusa yetebilecek güçteki iki abonesiz kaçak trafodan biri, garip bir biçimde ortadan kaybedildi" denildi.

Açıklamada, kayıp trafonun bulunabilmesi ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılması için adli makamlara başvurulduğu, bu konudaki soruşturmanın sürdüğü kaydedildi
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER