Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sona Erdi

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği iki aylık "Kadın Sağlığı Eğitim Programı" sona erdi.

Diyarbakır'da Kadın Sağlığı Eğitimi Sona Erdi
 Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın 3 Mart-5 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlediği "Kadın Sağlığı Eğitim Programı" sona erdi.

Kadınları sağlık konusunda bilgilendirmek ve aile yaşamlarına katkı sunmak amacıyla Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı eğitmenleri tarafından yapılan eğitimler yaklaşık iki ay sürdü. Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı "Oyun Odalarında" eğitim gören çocukların annelerinin faydalandığı eğitimde, kadınlar üreme organları ve işlevselliği, temizlik, beslenme, hijyen, çocuk ve ergenler, haklar, güvenli annelik, cinsellik, iletişim ve genel sağlığı koruyucu davranışlar konularında bilgilendirildi.


20 Kadına Sertifika Verildi


Eğitim sonunda 20 kadına Sümerpark Ortak Yaşam Alanı 2 No'lu Toplantı Salonu'nda sertifika verildi. Sertifika töreninde konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, eğitimin oldukça verimli geçtiğini söyledi. Kadınların da çocukları gibi eğitim almaları ve onların gerisinde kalmamaları gerektiğini vurgulayan Kıratlı, "Kadın sağlığı, temizlik ve hijyen konusunda ne kadar çok bilinçlenirsek, yetiştirdiğimiz nesiller de o kadar sağlıklı olacak." dedi. Kıratlı, uzun süren eğitime katılıp, devam etme sabrını gösteren kadınlara teşekkür ederek, konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 18:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER