Diyarbakır'da KKA Toplantısı Düzenlendi

Diyarbakır'da, Karacadağ Kalkınma Ajansı toplantısı gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da KKA Toplantısı Düzenlendi
 Diyarbakır'da, Karacadağ Kalkınma Ajansı (KKA) toplantısı gerçekleştirildi.
Diyarbakır Valiliği'nde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün başkanlığını yaptığı toplantıya Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, KKA Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ve ajansın yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada konuşan Vali Kıraç, Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın ortak sorunlarını çözmek üzere kurulmuş Türkiye'deki 26 ajanstan biri olduğunu söyledi. Vali Kıraç, "115 milyon civarında kaynağı bölgenin ekonomisine zerk edildi. Onun dışında şimdiye kadar 4 doğrudan faaliyet 4 teknik destek programına destek verdi. 525 bin liralık destek doğrudan faaliyete, 150 bin liralık destek de teknik destek programına kaynak aktarmış durumda. Ayrıca 2014 yılı faaliyetlerinden olarak da 3 Mali destek programı için 24 milyonluk hibe bunun da eş finansmanı olacak. 4 doğrudan faaliyet desteği 4 de teknik destek programımız da şu an süreçlerini devam ettiriyor. Bunların sözleşmeleri yapılmak üzere. İcraatlar başlayacaktır. Bölgenin ekonomisine, çalışma hayatına ve diğer alanlara katkısını hep beraber göreceğiz. Bu ayki Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı, biliyorsunuz birer yıl arayla Diyarbakır Valiliği ile Şanlıurfa Valiliği arasında değişimli olarak icra ediliyor. Bu yıl yönetim kurulu başkanlığı sırası Şanlıurfa ilimizde. Valimiz bugün Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yerine getirecek" dedi.

Daha sonra konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise bu topraklarda olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Vali Küçük, "115 milyonluk bir kaynak paydaşlarla beraber büyük bir miktar. Ama bundan daha önemli olan benim kanaatimce şirketlerin, kişilerin tüzel kişilerin proje kapasiteleri artıyor. Yani bir işi etüt etmek fizibilitesini ortaya koymak ve bundan bir verimlilik hesabı çıkarmak bir bilinç, zihniyet gerektiriyor. Bence kalkınma ajanslarının en önemli faydalarından biri bu oldu, artık insanlar bir işi kaba ham bir şekilde değerlendirmiyor. O işe girecekse eğer gerçekten ciddi rakamlara dayalı verilere dayalı bir proje hazırlığını artık öğrenmiş bulunuyor" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, "Diyarbakır ve Şanlıurfa tarihten gelen çok önemli mirasa sahip iki şehir. Biz birbirimizi güçlendirmenin tarihten gelen ortak değerlerimiz üzerinden olacağına inanıyoruz. Urfa'da yeni seçilen tüm seçilmişlerimizi de bu vesile ile tebrik ediyoruz. Kalkınma ajansımızda da Urfa ve Diyarbakır'ın rekabetini değil işbirliği ve ortaklığını daha ileri götürmenin arayışı içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak toplantıya sonradan dahil oldu.

Toplantı basına kapalı devam etti. -
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER