Diyarbakır'da Kobani Protestosu

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Kobani’ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Diyarbakır'da Kobani Protestosu
 

Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi.

Kobani'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla DBP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe teşkilatlarının katılımıyla Demokratik Toplum Kongresi önünde yürüyüş düzenlendi. 4 ilçede toplanan partililer DTK öne gelerekKobani'de insan koridorunun oluşması için çağrıda bulundu. Yürüyüşün ardından partililere seslenen DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, "Kobani direnişini başlattığımız gün itibariyle özellikle DiyarbakırKobani olacaktır demiştik. DiyarbakırKobani oldu ve olmaya devam edecektir. Diyarbakır halkı her tarafı Kobani olarak direnişini esas alacaktır. Bugün de gösteriyor ki, tüm alanlarımızda gelen halkımız direnişin devam ettiğini gösteriyor. Yaptığımız tüm çağrılarımızın arkasındayız. Biz çağrılarımızı yaparken, bunun bir direniş olduğunu söylemiştik. Kürtler yeniden tarihi yazıyor. Biz bir destan yazdık. Biz herkese serhildanı öğrettik. Şunu herkes iyi bilsin bu halk zulmün önünde diz çökmeyecektir" dedi.

"KEPENK KAPATMA EYLEMİ GÜNDEMİMİZDE YOK"

Diyarbakır'da yarın kepenk kapatılacak söylentilerini de cevap veren Zümrüt, böylesi bir eylemlerinin olmadığını aktararak şunları söyledi:

"Yapacağımız eylem ve etkinlikleri kamuoyuna basın aracılığıyla duyuruyoruz. Bizim yarın ki planlamamızda kepenk kapatma eylemi yok. Şuan DBP olarak üzerinde durduğumuz planlama, sınıra kitlenin akışını sağlamak, Diyarbakır'da yapacağımız eylem ve etkinliği halkımızla paylaşmaktır. Demokratik eylem ve etkinliklerimizi her gün yerine getireceğiz. Gündemimizde kepenk kapatma eylemi yoktur."

Yapılan konuşmanın ardından grup sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER