Diyarbakır'da "Kurgusal Duruşma Yarışması"

TBB tarafından stajyer avukatların mesleklerinde adil savunma yapabilmeleri amacıyla düzenlenen yarışmanın bölge elemeleri Diyarbakır'da başladı.

Diyarbakır'da
 Türkiye Barolar Birliği tarafından stajyer avukatların mesleklerinde etkin ve adil savunma yapabilmeleri amacıyla düzenlenen "Kurgusal Duruşma Yarışması"nın Güneydoğu Anadolu Bölgesi barolarının elemeleri Diyarbakır'da başladı.
Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki gün sürecek olan bölge elemesine Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak barolarından stajyer avukatlar katıldı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, kurgusal duruşma yarışmasının gerçek bir mahkeme salonunda yaptıklarını söyledi.

Hukuk devletinin en temel güvencesinin avukatlar olduğunu bildiren Elçi, "Bu nedenle baroların en temel görevi stajyerleri mesleğe iyi hazırlamak, onları donanımlı, kendine güvenen, bilgi birikimi tam, analiz yeteneği gelişmiş etkili avukatlar yetiştirmektir. Düzenlenen yarışmanın mesleğe başlayacak avukatların savunma haklarını etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılıyor" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yurdagül Güldoğan ise salonda bulunanları Kürtçe selamlayarak yarışmada stajyer avukatların duygularını hissettiğini anlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da kurgusal duruşmada ter dökecek stajyer avukatların eşleşmesi için kura çekti.

Kurgusal dava yarışması bölge elemeleri yarın sona erecek. Bölge elemelerinin ardından yarışmanın finali 13-14 Eylül'de Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirilecek. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER