Diyarbakır'da "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu" Kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 81 sivil toplum kuruluşu "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu"nu kurdu Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Anlı: "Barış süreci toplumda ötelenmiş, ertelenmiş bir çok sorunun görünür hale gelmesi gibi bir misyon ve fonksiyon da üstleniyor"

Diyarbakır'da
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 81 Sivil Toplum Kuruluşu "Diyarbakır Madde Bağımlılığı ile Mücadele Platformu"nu kurdu. 
Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü nedeniyle Diyarbakır'da platformu oluşturan temsilciler, Sümerpark Resepsiyon Salonunda toplantı gerçekleştirdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, toplantıda yaptığı konuşmada, ilçe belediyeleriyle yerel yönetimlerin elindeki bütün imkanlarını sorunu ortadan kaldırmak ve minimize etmek için seferber etme kararlılığında olduğunu belirtti.

Uyuşturucuyla ciddi şekilde mücadele edeceklerinin altını çizen Kışanak, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak madde bağımlılığıyla mücadele biriminin detayların anlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ise çözüm süreciyle sorunların gün yüzüne çıktığını anlatarak, "Barış süreci toplumda ötelenmiş, ertelenmiş birçok sorunun görünür hale gelmesi gibi bir misyon ve fonksiyon da üstleniyor. Yıllarca derin dondurucu da tuttuğumuz sorunlarımızı toplum açısından görünür kılınması gibi bir sonucu da oluyor. Bu açıdan önümüzdeki günlerde konu daha çok gündemde olacak" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da bir hadisle uyuşturucuyla mücadelenin önemine vurgu yaptı. Yoğun siyasal ve sosyal tahribat nedeniyle uyuşturucu gibi konuları yeterince ele alamadıklarını anlatan Tan, uyuşturucu sorunun bilimsel ve kurumsal olarak çözülebileceğini bildirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 2013 yılında uyuşturucu ile ilgili 153'ü çocuk 235 kişi, bu yılın ilk altı ayında ise 86'sı çocuk124 kişiye avukat görevlendirilmesi yapıldığını dile getirerek, yılın ilk 6 ayında önceki yıllara oranla olağanüstü bir artış gözlendiğini aktardı.

Uyuşturucu ile mücadelenin tüm kurumlarla yürütüleceğini belirten Sarmaşık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şerif Camcı, gelecek kuşaklar ve Kent için platformu kurduklarını dile getirdi.

Camcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:  

"Kentteki her kesimin, bireyin bu konuda yapacağı bir şeyler olduğu inancındayız. Sadece kurumlar değil aileler, eğitimciler, din adamları ve kanaat önderleri de bu mücadelenin asli unsurları olacaktır. Platform olarak, toplumu çürüten bu sorunla elimizdeki tüm olanakları sonuna kadar kullanarak başta zehir tacirleri olmak üzere tüm boyutlarıyla etkin bir mücadele yürütme kararlılığındayız." 

Platformda, Diyarbakır Barosu, Eczacılar Odası, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır İşkadınları Derneği'nin aralarında bulunduğu 81 sivil toplum kuruluşunun yer aldığı bildirildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER