Diyarbakır'da Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyarbakır'da, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasınında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyarbakır'da Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
 Diyarbakır'da, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasınında hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 282 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından bugün Diyarbakır ve ilçelerindeki tüm camilerde maden ocağı faciasının konu alan hutbe okundu. Tarihi Ulu Cami'de cuma namazı öncesi hutbeyi cami imamı Osman Yağmur okudu. Yağmur, bu topraklarda 90'lı yıllarda binlerce belki on binlerce faili meçhul cinayetlerden katledilen insanları hatırladıklarını söyledi. Yağmur, "Yakın tarihte Uludere'de onlarca insanın katledildiğini gördük duyduk. ve ne azık ki son olarak Soma'da. Maden faciasında milletimizin yüreği Soma'da, maden faciasında hayatını kaybeden evlatları için yanıyor. Yüzlerce insanımız çocuklarına helal rızk götürmek için evine ekmek götürmek için girdiği toprağın altından bir daha çıkamaz oldu. Hayatını kaybeden kardeşlerimize cenabı haktan sonsuz rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Onlar helal rızk peşindeydiler. Onlar tefecilikle, faizle, haram lokma ile uğraşmadılar. Rabbim mekanlarını cennet eylesin" dedi.

"SEDYENİN KİRLENMESİNE GÖNLÜ RAZI OLMADI"

Hutbede yaralı kurtulduğu maden ocağı göçüğünden taşındığı sedyenin kirlenmemesi için çizmelerini çıkartmak isteyen madenciye de yer veren Yağmur, "Tam sedyeye oturtururken 'Çizmelerimi çıkarın sedye kirlenmesin' diyor. Düşününüz ekranlarda bunu açıkladığı zaman şöyle demişti, bu sedyeyi belki bir kardeşim daha kullanacak, yıpranmasın kirlenmesin bir kardeşimin daha işine yarayacak düşüncesiyle hareket ediyordu. Temizlik imandandır diyordu bir sedyenin kirlenmesine gönlü razı olmayan bir kardeşimizi düşünün öte tarafta özgürlük adı altında, hak hukuk adı altında İstanbul'da ve başka kentlerde ambulansları yakıp yıkanları düşünün, hangisi insani, İslami, ahlakidir? Van'da deprem olduğu zaman nasıl ki bütün Türkiye ayaklandıysa, doğusu, batısı, kuzeyi güneyi ile herkes yardıma koştuysa aynı şey Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizin acılarını en kılcal damarlarımıza kadar hissetmeli ve onlara maddi-manevi noktada ne gerekiyorsa yardım elimizi uzatabilmeliyiz. Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kere daha rabbimizden rahmet diliyor, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Allah rahmet eylesin diyoruz" diye konuştu.

Yağmur cuma hutbesini okuduktan sonra cemaatle birlikte cuma namazını kıldı. Cuma namazının bitiminin ardından cemaat, Soma'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER