Diyarbakır'da Mısır'daki İdamlara Kefenli, Darağaçlı Protesto

Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.

Diyarbakır'da Mısır'daki İdamlara Kefenli, Darağaçlı Protesto
 Diyarbakır'da sivil toplum örgütleri Mısır'da 529 kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti. Tarihi Ulucamii önünde kefen giyerek eylem yapanlardan biri temsili darağacındaki ipi boynuna geçirerek tekbir getirdi.
Diyarbakır'da Cuma namazından sonra Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucami önünde 72 İslami sivil toplum örgütü, Mısır'da 529 kişi hıkkında verilen idam cezasını protesto etti. Kadınların, 'Beni de asın' yazılı dövizleri açarak destek verdiği eylemde, aralarında Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in de bulunduğu erkekler beyaz kefenler giyerek protestoya katıldı. Eylemde, göstericilerden bir genç yanında getirdiği darağacındaki ipi boynuna geçirerek sık sık tekbir getirdi. Mısır'daki Cunta aleyhine sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı eylemde konuşan Abdurrahman Ergin, Mısır'da 24 Mart tarihinde 20 Dakika süren bir duruşmada 529 kişiye verilen idam cezasının insanlık suçu olduğunu belirterek, "Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerekir. Bizler Diyarbakırlı Müslümanlar olarak İhvan'a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

İÇTEN: ÖLMEDEN KEFENİMİZİ YANIMIZDA TAŞIYORUZ

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise, Diyarbakır her dönemde mazlumların yanında olduğunu belirterek, "STK'lara destek olmak için biz de kefeni giydik. Ama, Ak Parti iktidarı olarak sayın Başbakanımız, milletvekillerimiz, siyasi iktidarımız yaşarken kefen giyenlerdir. Başbakanımız varolduğu sürece, bizler ruhumuzu bu bedende taşıdığımız sürece, dünyanın neresinde olursa olsun biz mazlumlardan yana duruş sergileyeceğiz. Kefenimizi üzerimizde dolaşmaya, mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Bir katil gibi yaşamaktansa bir mazlum gibi ölmeyi biz kendimize ilke edindik. Diyarbakır her dönemlde dili, dini, ırkı ne olursa olsun mazlumların yanında yer almıştır" dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER