Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Ayinle Kutlandı

Paskalya Bayramı, Diyarbakır’da Ermeni Surp Giragos Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Diyarbakır'da Paskalya Bayramı Ayinle Kutlandı
 Paskalya Bayramı, Diyarbakır'da Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nde düzenlenen ayinle kutlandı.
Hıristiyanların dini bayramı olan Paskalya Bayramı, Diyarbakır'da Ermenilere ait olan Surp Giragos Kilisesi'nde kutlandı. Bayram kutlamalarına Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülkenin yanı sıra Türkiye'nin bir çok ilinden yaklaşık 100 Hıristiyan katıldı. Sabahın erken saatinde Paskalya kutlamaları, çan çalınması rahip tarafından verilen ayinle başladı. Türkiye Ermeni Patrikası Papazı Derkevork Çınaryan tarafından yönetilen ayin törenini dinleyenler arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbakanı Fırat Anlı, Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş ve çok sayıda davetli yer aldı.


 
Paskalya Bayramı nedeniyle gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Surp Giragos Kilisesi Vakif Baskani Vartkes Ergun Ayik, kilisenin açılmasından buyana 3. defadır Paskalya Bayramı kutladıklarını söyledi. Paskalya Bayramı'nın Ermeniler için önemli bir dini bayram olduğunu aktaran Ayik, "Paskalya biz Ermenilerin iki tane önemli dini bayramlarından biridir. Bugün Paskalya bayramımızı kutluyoruz. Uzun seneler sonrasında Diyarbakır'da kilisenin açılmasıyla bugün kutladığımız 3. Paskalya kutlamamız oluyor. Burada aktivitelerimizi sürdürüyoruz. Bundan dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz. Okulların açık olmasından dolayı bu yıl yurt dışından çok fazla katılım sağlanmadı. Ama Amerika, Fransa, Almanya gibi bazı ülkelerinden gelenler oldu. İstanbul'dan çok sayıda kişinin geldiğini görüyoruz" dedi.

Paskalya Bayramı kutlama etkinliği davetlilere yumurta ve çörek ikram edilmesinin ardından vaftiz töreni ile devam etti. Törenin ardından Ermeni mezarlığının ziyaret edileceği belirtildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER