Diyarbakır'da Polis Yaka Kamerasıyla Çalışacak

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, adli konularda polis ve vatandaşlara yönelik iddiaların aydınlatılması amacıyla başlatılan uygulama kapsamında polislerin yakalarına kamera yerleştirilmeye başlandı İlk etapta Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli 100 polisin yakasına, gece görüş çekim özelliklerine de sahip.

Diyarbakır'da Polis Yaka Kamerasıyla Çalışacak
 Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, adli konularda polis ve vatandaşlara yönelik iddiaların aydınlatılması için polislerin yakalarına kamera yerleştiriliyor.
İlk etapta Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli 42'si resmi, 20'si Yunus timi, 38'i de sivil ekipte toplam 100 polisin yakasına ses ve full HD kayıt ile gece görüş çekim özelliklerine sahip kamera takıldı.

Fotoğraf çeken, 12 megapiksel çözünürlüğe sahip, 32 GB veri hafızalı, uzaktan kumandalı araç kamerası olarak kullanılabilen, 8 saate kadar çekim yapabilme özelliği bulunan kameraların kullanılacağı uygulamadan vatandaşlar da memnun.

Asayiş Şube Müdürlüğünde Başkomiser Hasan Mutaf, AA muhabirine, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde vatandaşlara sunulan güvenlik hizmetlerinde demokratik polis kavramı standartları kapsamında proje hazırlandığını söyledi.


 
Proje ile 100 yaka kamerasının polislere dağıtıldığını ifade eden Mutaf, polislerin olay yerine gittiği ilk andan itibaren yaka kameralarının kayda girdiğini belirtti.

Mutaf, olay yerinde polis ve vatandaş arasında yaşanan tüm diyalogların bu kameralar tarafından kaydedildiğini vurguladı. 

Rüşvet ve vatandaşa kötü muamelede delil

Mutaf, kayda alınan görüntülerin düzenli olarak arşivinin yapıldığına işaret ederek, kamera kayıtlarının bu sayede delil olarak kullanıldığını dile getirdi.

"Tüm adli konularda bu görüntüler delil olarak kullanılacak. Konu karakola ve adli taraflara intikal ettiğinde bu görüntüler delil olacak. Olay yerinde kimin ne yaptığı, ilk olarak kimin müdahalede bulunduğu, kimin karşılık verdiği yönündeki görüntüler bu kayıtlar sayesinde ortaya çıkacak" diyen Mutaf, bunun son derece faydalı bir uygulama olduğunu kaydetti.

Kamera, hem polis hem de vatandaş için caydırıcı

Polisin yakasında kamera gören vatandaşların şaşkınlıklarını gizleyemediğine dikkati çeken Mutaf,  kameranın hem polisler hem de vatandaşlar için caydırıcı etkisinin olduğunu belirtti.

Mutaf, polislerin yakalarına kamera takıldığını öğrenen vatandaşların faydalı buldukları bu uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini anlattı.

Teknolojinin kullanılmasıyla vatandaş ile polis arasındaki diyaloğun daha iyi geliştiğini ifade eden Mutaf, "Polis memuru arkadaşlarımız teknolojiyi iyi takip ediyor. Bu aynı zamanda adli konularda da elimizi güçlendiriyor" diye konuştu.

Vatandaşlar uygulamadan memnun

Yaka kamerası uygulamasını ilk kez duyan ve polisin yakasında kamera gören vatandaşlar da uygulamadan memnun.

Yol kontrolü yapan polislerin yakasında kamera olduğunu fark eden vatandaşlardan Ali Kaya, kameranın sürekli kayıtta olmasının çok faydalı olduğunu söyledi.

İrfan Çelik de yaka kameralarının birçok olayın aydınlatılmasında etkili olacağını anlatarak, "Artık polis de vatandaş da rahat edecek. Hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2014, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER