Diyarbakır'da Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) okul servis ücretlerini yeniden belirledi.

Diyarbakır'da Servis Ücretleri Yeniden Belirlendi

  Servis Araçları Esnaf Odası'nın servis ücretlerine zam yapılması yönündeki talebi UKOME tarafından görüşüldü ve Alt Komisyon'a havale edildi. Alt Komisyon'un teklifini görüşen UKOME, servis ücretlerini yeniden belirledi. UKOME kararı Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı  tarafından da imzalanarak yürürlülüğe girdi. Buna göre 2014-2015 eğitim dönemi öğrenci servis ücretleri ile personel servis ücretleri şöyle belirlendi.

0-3 kilometreye kadar 60 lira, 0-6 kilometreye kadar 85 lira, 0-12 kilometreye kadar 95 lira, 0-20 kilometreye kadar 100 lira olarak belirlendi. Aynı kardeşin de aynı servi aracını kullanması durumunda her bir kategoride 10 lira "kardeş indirimi" uygulanacak. Yarıyıl tatili ücrete tabi olmayacağını belirleyen UKOME, 20 kilometreyi aşanlar için her kilometreye 1,50 lira ücret alınmasını kararlaştırdı.

UKOME ayrıca okul öncesi ve ilkokul öğrencilerini taşıyan ve yardımcı personel bulundurulması zorunlu olan araçların belirlenen ücrete 20 lira ek ücret almasını, diğer ek taşımalar için ise günlük 5 lira ücretlendirmeyi uygun buldu. UKOME yarıyıl tatilinin ücrete tabi olmadığını, ücret hesaplamasının tek yön kilometre üzerinden yapılacağının altını çizdi.

UKOME personel servis taşımacılığında ise 0-10 kilometreye 75, 0-20 kilometreye kadar olan mesafeler için ise 95 lira ücret belirledi.Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, belirlenen ücretin üstünde fiyat uygulayan servisler hakkında işlem yapılacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER