Diyarbakır'da 'Tampon Bölge İstemiyoruz' Açıklama

Diyarbakır'da, aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 97 sivil toplum kuruluşu yaptıkları ortak açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye saldırısının ardından hükümetin sınırda tampon bölge önerisine karşı çıktı.

Diyarbakır'da 'Tampon Bölge İstemiyoruz' Açıklama
 

Diyarbakır'da, aralarında siyasi partilerin de bulunduğu 97 Sivil Toplum Kuruluşuyaptıkları ortak açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye saldırısının ardından hükümetin sınırda tampon bölge önerisine karşı çıktı.

Demokratik Toplum kongresi (DTK) bünyesinde bulunan ve aralarında HDP, DBP, Baro,İHD, GÜNSİAD'ında bulunduğu 97 Sivil Toplum Kuruluşu Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye IŞİD'in saldırılarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan DTK Başkanlık Divanı üyesi Hilmi Aydoğdu, içinden geçtikleri sürecin Kürtler ve tüm Ortadoğu halkları açısından son derece kritik olduğunu söyledi. Kobani'ye yönelik saldırılarının başarılı olması durumunda tüm bölge halklarının geleceğinin tehlikeye gireceğini ileri süren Aydoğdu, "Uluslararası koalisyon güçlerini, Kobani'deki kuşatmayı sona erdirerek, olası bir katliamı önlemeye ve daha etkili askeri tedbirler almaya davet ediyoruz" dedi.

Son günlerde hükümetin gündeme getirdiği sınırda tampon bölge önerisinin iyi niyetli olmadığını ileri süren Hilmi Aydoğu, "Tampon bölge önerisini, iyi niyetli bir girişim olarak görmediğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz. Bu öneri, sorunun çözümüne hizmet etmeyeceği gibi, sorunu daha da karmaşık hale getirerek, çözümsüzlüğü derinleştirecektir. Bu çerçevede Rojava'daki Kürt halkının meşru savunma güçlerinin desteklenmesi yerine, onların IŞİD adlı katliamcı terör gruplarıyla aralarında benzerlik kurmak talihsiz ve kabul edilemez bir değerlendirmedir" diye konuştu.

Hükümeti Kürtlerin verdiği mücadeleye saygılı olmaya ve samimi davranmaya davet eden Aydoğdu, "Rojava'da yaşanan gelişmelerin Kürtlerin aleyhine olması durumunda, son derece önemsediğimiz çözüm sürecini de ciddi bir şekilde riske sokacaktır. Bu bağlam da bizler, sivil toplum örgütleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetini çözüm sürecinin ruhuna uygun olarak, Kürtlere yönelik Rojava politikasını gözden geçirmeye ve Kürtlerin verdikleri mücadeleye saygılı olmaya ve samimi davranmaya davet ediyoruz" dedi. - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER