Diyarbakır'da Yeni Atanan Vali Hüseyin Aksoy'u İstifaya Çağırdılar

Diyarbakır'da, çocukları herhangi bir okula yerleştirilmeyen veliler, kente yeni atanan Vali Hüseyin Aksoy'u istifaya çağırdı.

Diyarbakır'da Yeni Atanan Vali Hüseyin Aksoy'u İstifaya Çağırdılar
 Diyarbakır'da, çocukları herhangi bir okula yerleştirilmeyen ya da evlerinden çok uzak okullara yerleştirilen veliler, kente yeni atanan ve bugün koltuğuna oturan Vali Hüseyin Aksoy'u istifaya davet etti.

ÖFKELİ VELİLER DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NE YÜRÜDÜ

Diyarbakır'da bir grup veli, çocuklarının herhangi bir okula yerleştirilmediği veya evlerinden çok uzak bir okula yerleştirdikleri gerekçesiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüönünde eylem düzenledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemlerine başlayan veli ve öğrenciler, daha sonra Diyarbakır Valiliği'ne yürüdü. Grup, valilik önünde son Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır'a yeni atanan ve bugün görevine başlayan Vali Hüseyin Aksoy'u istifaya çağırdı.

"ÇOCUKLARIMIZIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU"

Diyarbakır Valiliği önünde açıklamalarda bulanan Ayşe Ergünlü adlı veli, okulların iki haftadır açıldığını hatırlatarak, bütün kapıların yüzlerine kapandığını söyledi. Ayşe Ergünlü, "Elimize dilekçe sıkıştırıp oradan buraya yolluyorlar. Kartaltepe diye bir köy varmış orada bir okul açılmış. Halbuki ne okul var ne de müdür. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidiyorum ne yapabiliriz diye, bana 'Çocuğunu açıköğretime gönder' diyor. Ben 8 yıl çocuğumu okutmuşum, o kadar emek sarf etmişim neden açıköğretime göndereyim. Bize bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Diyarbakır'da bir okul açsınlar, Kartaltepe'deki bütün öğrencileri bu okula versinler. ya da başka okullara göndersinler. Dilekçe ile olacak iş değil. Bizi yanlış yönlendiriyorlar. Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Valiliğe geldik, valilik bizi tekrar milli eğitime gönderdi. Bir çözüm istiyoruz" dedi.

VALİLİK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Konu ile ilgili Valilikten herhangi bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 19:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER