DİYaRBAKIR'DA YOK ARTIK DEDİRTEN HABER!

Diyarbakır’da asayişin yetersiz kalması sebebiyle hızla artan hırsızlık olaylarının son mağduru Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri oldu.

DİYaRBAKIR'DA YOK ARTIK DEDİRTEN HABER!
 İstihbarata ait bir aracın camını kıran hırsızlar, bagajı açarak polislerin kullandığı kamerayı çaldı. Hırsızlık yapan kişi ya da kişiler ise iki gün geçmesine rağmen yakalanamadı.

Diyarbakır’da bir yıldır artan hırsızlık ve kapkaç olaylarından bizzat Emniyet de zarar görmeye başladı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne ait araçta iki gün önce hırsızlık olayı yaşandı.

Zaman'ın haberine göre, Yenişehir ilçesi Ofis semti Akkoyunlu Caddesi’ne gelen istihbarat şube müdürlüğü ekipleri, görevde kullandıkları aracı buraya park etti. Bu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, otomobilin sağ arka camını kırarak bagajı açtı ve emniyetin istihbaratta kullandığı el kamerasını alarak kayıplara karıştı. Bir süre sonra araca binerek emniyete giden biri şoför iki istihbaratçı, aracı bırakırken camın kırıldığını fark etti.

Yapılan kontrolde bagajdaki kameranın çalındığının anlaşılması üzerine istihbaratçı polis memuru M.A., ilgili ekiplere haber verdi.

Hırsızlık olayı polis telsizinden ‘Ekip aracından hırsızlık’ şeklinde geçti. İstihbaratçılar, hırsızlık olayından sonra karakola müracaat etti. Ancak iddialara göre, olayın medyaya yansımasını istemeyen emniyet yetkilileri, polis memurlarının resmi müracaatını engelledi. Bunun üzerine polis memurları hırsızlık müracaatında bulunmadan görev yaptıkları şubeye döndü.

Asayiş ve kaçakçılık suçlarında rekor artış

Son dönemlerde Diyarbakır’da asayiş suçlarında ciddi bir artış göze çarpıyor. Bir önceki yıla göre otodan hırsızlık yüzde 37, kapkaç yüzde 60, yankesicilik ise yüzde 58 oranında arttı. Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren asayiş ekipler amirliğinin de dağıtılmasıyla hırsızlık ve gasp olaylarının mağdurları arasına polisler de girdi.

İki hafta önce Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Kerim Karaboğa’nın kızı Kayapınar ilçesinde kaldırımda yürürken kapkaça uğramıştı. Emniyetin hazırladığı asayiş raporuna göre, 2013 yılında 699 olan narkotik suçu 2014 yılında 1407’ye yükseldi. 2013’te 127 olan mali suç, 2014’te 399’a çıktı. Diyarbakır’da 2014 yılında asayiş alanında meydana gelen 11 bin 460 suçtan 7 bin 719’u faili meçhul kaldı.
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER