Diyarbakır'da Yüzlerce Kişi İftar Çadırında Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırına dün yapılan saldırının ardından bugün kentteki sivil toplum örgütleri, dayanışma amacıyla saldırının olduğu Dağkapı Meydanı’nda iftar yemeği verdi.

Diyarbakır'da Yüzlerce Kişi İftar Çadırında Buluştu
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırına dün yapılan saldırının ardından bugün kentteki sivil toplum örgütleri, dayanışma amacıyla saldırının olduğu Dağkapı Meydanı'nda iftar yemeği verdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırına dün yapılan saldırının ardından bugün aralarında Ticaret Ve Sanayi Odası, DİSİAD, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Tabip Odası, mühendis odaları gibi kentteki 100 kadar Sivil Toplum Kuruluşu ortak tavır sergiledi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Dağkapı Meydanı'nda tahrip edilen çadır Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden kurularak yemekler dağıtılırken, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Kayapınar, Sur ve Bağlar ve Yenişehir belediyesi eş başkanları da Dağkapı Meydanı'na geldi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP İl Eş Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, sanatçılar ve din adamları da iftar yemeğine katılırken, Kışanak, Anlı ve ilçe belediyeleri eş başkanları da yemek tezgahının arkasına geçerek, vatandaşlara iftar yemeği dağıttı.

Yemeğe katılan din adamları adına Kur'an-ı Kerim okuyan ve ardından Kürtçe konuşma yapan bir hoca, Ortadoğu'da İslam adına cinayetler işlendiğini belirterek, kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'de en büyük suçlardan birinin insan öldürmek olduğunu ve bunu yapanların müeyyidesinin cehennem olduğunu söyledi.

Daha sonra Kürtçe konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Eş Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, Büyükşehir Belediyesi'nin iftar çadırına yapılan saldırıyı kınayarak, "Herkesin bilmesi gerekiyor ki bu şehir sahipsiz değildir. 1990'lı yıllarda olmadıklarını ve bunun böyle bilinmesi gerektiğini" söyledi.

"Biz 2014 yılındayız, Kürt halkı artık örgütlüdür" diyen Zümrüt, "Bugün Diyarbakır gibi bir yerde ellerine satırlar alıp bu halka saldırıda bulunanlar, bu halkın iradesine saldırırsa kimse bu halkı kızdırmasın. Eğer bu halk bir kızarsa hiçbir güç bu halkın önünde duramaz" dedi.

Amacın gündemi saptırmak olduğunu söyleyen Zümrüt, "Çeteler, Kürtlerin, Türkiye'nin gündemini değiştirmek isteyenler Kusura bakmasınlar. Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının gündemi Kobani'dir, Rojava'dır, Kürtlerin başarısıdır" diye konuştu.

Karanlık güçlerin arkasında kim olursa olsun halkın iradesini yok sayamayacağını belirten Zümrüt, "Bu oyunları yapmak isteyenler bunu bilmeliler ki Diyarbakır halkı uyumuyor. Artık 93-94'lerdeki gibi faili meçhul tarzı ellerinde satırlarla insanların arkasından saldırırlarsa bunu asla kabul etmeyeceğiz ve Diyarbakır halkı kabul etmeyecek" şeklinde konuştu.

Ezanın okunmasından sonra aralarında Suriye'den gelen mültecilerin de bulunduğu 1000 kişi iftar yemeği yedi.

Yemek sonrası vatandaşlarla sohbet eden Kışanak, Anlı ve beraberindeki partililer daha sonra çadırdan ayrıldılar. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2014, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER