Diyarbakır'daki Aileler Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile Görüşecek

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın Ankara’ya gidecek.

Diyarbakır'daki Aileler Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile Görüşecek
 Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yarın Ankara'ya gidecek.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin 19 Mayıs'ta başlattıkları oturma eylemi devam ediyor. Aileler yarın, Ankara'ya gidip çeşitli görüşmelerde bulunacak. İlk görüşmenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılmasının ardından, aileler aynı gün Başbakan Erdoğan ile bir araya gelecek. Aileler Salı günü yapılacak olan Ak Parti Grup Toplantısı'na davet edildi.

"GÖRÜŞMELER DİYARBAKIR VALİLİĞİ TARAFINDAN SAĞLANDI"

Görüşmeler Diyarbakır Valiliği tarafından sağlandığın anlatan aileler adına konuşun Sabri Ünalan, Gül ve Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve parti başkanlarıyla görüşeceklerini söyledi. Görüşmelerin ardından oturma eylemini sürdürmek üzere Diyarbakır'a geri geleceklerin belirten Ünalan, "Yarın 30 aile ile birlikte Ankara'ya gideceğiz. İlk görüşmemizi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapmayı planlıyoruz. Bu görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğiz. Salı günü ise, Diyarbakır Valiliği'nin girişimiyle Ak Parti Grup Toplantısı'nda yine Başbakan ile bir görüşme daha gerçekleştireceğiz. Görüşmelerimiz arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçet, bazı siyasi parti başkanlarıyla da bir araya geleceğiz. Görüşmelerimizin ardından Diyarbakır'a gelerek, oturma eylemimize devam edeceğiz. Çocuklarımız gelmeyene dek buradan ayrılmayacağız. Ankara'da görüşeceğimiz herkese, derdimizi anlatacağız ve onlardan çocuklarımızın geri gelmeleri için yardım talebinde bulanacağız" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2014, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER