Diyarbakır'daki İş Dünyasından Darbe Girişimine Tepki

DİYARBAKIR'daki sanayici ve iş adamları ile meslek odaları yaptıkları ortak açıklamayla darbe girişimleri ve askeri kalkışmaların karşısında olduklarını belirtti.

Diyarbakır'daki İş Dünyasından Darbe Girişimine Tepki
 DİYARBAKIR'daki sanayici ve iş adamları ile meslek odaları yaptıkları ortak açıklamayla darbe girişimleri ve askeri kalkışmaların karşısında olduklarını belirtti. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil,"halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi vurguluyoruz" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde 81 İlde Ticaret ve Sanayi odaları temsilcileri canlı yayın üzerinden bir araya gelerek darbe girişimine karşı açıklama yaptı.TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun canlı olarak bağlandığı Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil ile birlikte kentin ticaret ve sanayi odası temsilcileri darbe girişimini kınadı. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, darbelerin, askeri kalkışmaların karşısında olduklarını vurgulayarak Diyarbakır olarak bundan sonra da ülkeye ve demokrasiye sahip çıkacaklarını belirtti. Yeşil Sözlerini şöyle sürdürdü.

" Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve Meclisteki tüm siyasi partilerimizi, cunta heveslileri karşısındaki dik duruşlarından dolayı yürekten kutluyoruz.Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece Gazi unvanını bir kez daha hatırlatan Meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese,başta kahraman emniyet görevlilerimize veTSK'nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz.Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız.Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindirö sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim.Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız.Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

TOPLUMSAL BARIŞ SAĞLANMALI

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığı da her türlü darbe girişimi karşısında olacaklarını söyledi. DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, gerçekleştirilmek istenen darbe ve darbe girişimlerinin, insan hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığını, siyasi ve ekonomik hayatta onarılmaz yaralar açtığını belirtti. Geçmişte yapılan darbelerinde sosyal dokuda tahribat bıraktığını ifade eden, Ebedinoğlu, "Bu darbe girişimi ve diğer darbeler birlik ve beraberliğimizi zedelediği gibi, iç sorunlarımızın derinleşmesine sebep olmuştur. Yıllardır yaşadığımız ağır sorunların nedeni de geçmişte yaşadığımız ihtilallerin bir sonucudur. Zulüm, baskı ve gayri meşru güç kullanarak yapılan dayatmaların tanımadıklarını söyledi. Halkımızın taleplerine el uzatan her türlü darbeye karşı duracağımızın bilinmesini istiyoruz. Yaşanan bu darbe girişimin karşısında toplumsal mutabakat ve parlamentoda bulunan dört siyasi partinin kararlı duruşu; iç sorunlarımızı aşmak ve toplumsal iç barışı sağlamak adına da fırsata dönüştüreceğini umut ediyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER