Diyarbakır'daki İşverenlerden Acil Çağrı

Diyarbakır'da bulunan işveren örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla meclisi acil toplanmaya çağırdı.

Diyarbakır'daki İşverenlerden Acil Çağrı
 Diyarbakır'da bulunan işveren örgütleri yaptıkları ortak açıklamayla meclisi acil toplanmaya, Kürt sorununun demokratik çözümü için tarafları görüşmeleri başlatmaya veTürkiye'nin Rojava ile ilişkisini yeniden gözden geçirmeye çağırdı.


Diyarbakır'da bulunan 20 işveren örgütü, yayınladığı ortak metinle son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaparak yaşanan olaylar silsilesinin kaygı yarattığını belirtti. Liluz Otel'de yapılan basın toplantısında kurumlar adına açıklama yapan DTSO BaşkanıAhmet Sayar, yaşanan şiddet olayları, siyasi kurumlar arasındaki sert üslupların ciddi gerilmelere ve kutuplaşmalara neden olduğunu belirterek bu gidişatın Türkiye'nin iç çatışmaya gittiği endişesi yarattığını ifade etti. Uç söylemler, karşılıklı ithamlar ve görmezden gelmelerin sorunları çözmediğinin acı tecrübelerle görüldüğünü hatırlatan Sayar, sorunları çözmenin ve barışı tesisi etmenin yolunun herkesin kendi rengi, dili, inancı ve insan olmaktan kaynaklı taşıdığı haklar bütünüyle görmekten geçtiğini dile getirdi.


Meclis açılmalı, görüşmeler başlamalı


Hükümet ve mecliste grubu bulunan partilere seslenen Sayar, meclisin resmi açılış takvimini beklemeden toplanmaya ve sorunların çözümü konusunda yapıcı bir çaba sarf etmeye çağırdı.


Çözüm sürecini, çatışmasızlık ortamını ve yarattığı olumlu iklimi çok önemli ve değerli gördüklerini ifade eden Sayar, Dolmabahçe Mutabakatı'nın Türkiye'de ve özellikle Kürt toplumunda bu meselenin çözüleceğine dair ciddi bir kanaat oluşturduğunu tekrar hatırlatma gereği duyduklarını aktardı. Sayar, "Çözüm sürecinin kaldığı yerden biran önce devam ettirilmesi bunun için de taraflar arasında kesilmiş olan görüşmelerin hemen başlatılması, yaşanmakta olan bu gerilimi de ciddi bir şekilde düşürecektir" dedi.

Türkiye Rojava politikasını değiştirmeli

Türkiye'nin Rojava ile ilişkilerini de değerlendiren Sayar, "Son dönemlerdeki olayları tetikleyen Suriye'deki gelişmeler konusunda Türkiye'nin daha net bir tutum almasını bekliyoruz. Bunun için de Suriye'deki Kürtler ile iyi bir ilişki geliştirilmeli onları bir tehdit olarak değil, Ortadoğu'daki barışın sağlanmasının teminatı olarak gören bir anlayışın sergilenmesi gerekmektedir. Hatırlanacağı üzere geçmişte Irak Kürtleri ile ilgili ifade edilen kimi kaygıların geliştirilen ekonomik ve siyasi ilişkilerle elde edilen karşılıklı kazanımlarla ne kadar yersiz olduğunu hepimiz birlikte yaşadık ve gördük" şeklinde konuştu.

Sayar, son olarak tüm kurum ve kuruluşları, barıştan yana herkesi çözümden yanan tavır almaya çağırdı. Ortak açıklama yapan işveren örgütlerinin isimleri şu şekilde: DTSO, DTB, DESOB, DOGÜNSİFED, GÜNSİAD, DİSİAD, DİKAD, DOGÜNKAD, DOSİAD, MÜSİAD, OSGİAD, DMM, GÜNTİAD, DİGİAD, DİGİKAD, GÜNGİAD, TES-DER, TÜMSİAD, TOBB- İl Kadın Girişimcileri Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER