Diyarbakır'daki Stk'lardan Kobani Açıklaması

Diyarbakır’da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suriye Kobani’den Türkiye’ye gelen sığınmacıların sorunlarını dile getirmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır'daki Stk'lardan Kobani Açıklaması
 Diyarbakır'da bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Suriye Kobani'denTürkiye'ye gelen sığınmacıların sorunlarını dile getirmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Aralarında Diyarbakır Barosu, Ticaret Ve Sanayi Odası, Tabip Odası, DOGÜNSİFED, İHD, DİSİAD'ın da bulunduğu çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Suriye'nin Kobani bölgesinden dün Türkiye'ye gelen mültecilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenledi. STK'lar adına açıklamayı yapan DOGÜNSİFED Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Suriyeli Kürtlerin yaşadıkları sorunları dile getirmek üzere Birleşmiş MilletlerTürkiye'deki bazı büyükelçilikler ve uluslararası kuruluşlara mektup gönderileceğini aktardı.Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları olarak Yezidi Kürtler gibi Kobani'deki Kürtlerin de yaşadığı bu büyük felaket karşısında duyarlı olunması ve her türlü maddi desteğin sağlanması çağrısında bulunan Bedirhanoğlu, "Tüm Kürt siyasi yapılarının da farklılıklarını bir yana bırakarak birlikte ve dayanışma ruhu içinde Kobani halkına sahip çıkmaya ve destek sunmaya davet ediyoruz. Rojava'daki Kürt halkının kazanımlarını korumak tüm Kürtler için tarihsel bir görev ve sorumluluktur. Bu amaçla Kürt halkının yaşadığı bu insani felakete uluslararası destek ve korumayı sağlamak amacıylaDiyarbakır'daki sivil toplum kuruluşları olarak bazı ülkelerin Türkiye'deki büyükelçiliklerine, Birleşmiş MilletlerAvrupa Komisyonu yetkililerine endişe ve beklentilerimizi ifade eden bir çağrı mektubunu göndereceğiz" dedi.

Türkiye'nin Kobani'den gelen sığınmacılar için gerekli tüm yardımları yapması gerektiğini aktaran Bedirhanoğlu, "Hükümetin saldırı ve katliamlardan kaçarak,Türkiye'ye geçen 10 binlerce sivil halka acilen gerekli koruma, barınma ve diğer gerekli insani yardım yapmaya davet ediyoruz. Bizler de sivil toplum örgütleri olarak daha önce Rojava ve Şengal için başlatılan maddi ve manevi yardım çalışmalarını daha güçlendirerek yapmaya devam edeceğiz. Halkımızdan insanlık dışı saldırılara maruz kalmış Kobani'deki Kürt halkı için en yüksek düzeyde dayanışma ve duyarlılık beklediğimizi ifade etmek istiyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 17:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER