Diyarbakır'daki Türkiye Sakatlar Derneği Soyuldu

Diyarbakır'da IŞİD protestoları sırasında yaşanan sokak olayları esnasında TSD Diyarbakır Şubesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından gece yarısı soyuldu.

Diyarbakır'daki Türkiye Sakatlar Derneği Soyuldu
 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde IŞİD protestoları sırasında yaşanan sokak olayları esnasında, sakatlara hizmet vermek amacıyla kurulan Türkiye Sakatlar Derneği (TSD)Diyarbakır Şubesi, kimliği belirsiz kişiler tarafından dün gece saat 23.45'te soyuldu.

KAMERA, BÜRO TAKIMI, BİLGİSAYAR GİBİ EŞYALAR ÇALINDI

Diyarbakır'da yaşanan olaylar nedeniyle bir süre açılmayan dernek bu Sabah üyelerin derneğe gelmesiyle fark edildi. Birçok engelliye hizmet veren dernek projeler kapsamında faaliyet gösteriyordu.

Dernekte bulunan, el kamerası, büro takımı, fotoğraf makinesi, projeksiyon ve diz üstü bilgisayar kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. TSD Diyarbakır Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, olayı gerçekleştiren şahısların er ya da geç ortaya çıkacağını söyledi.

DERNEK 5 GÜN KAPALIYDI

Kavmaz, "Dernek binasında engelli kardeşlerimize hizmet vermekteyiz. Bu nedenle olaylardan dolayı derneğimizi 5 gün açmadık. Dernek üyelerimizin bugün Sabahsaatlerinde binaya gelmesiyle hırsızlık anlaşıldı. Engelli kardeşlerimizin emeğiyle alınan malzemeler çalındı, umarım en kısa zamanda ortaya çıkar, cezasını çeker" dedi.

DERNEK ÜYESİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE KALDI

Dernek üyesi Zülküf Batmaz ise gözyaşları içerisinde emek ve çaba sarf ettiğini dile getirdi. Batmaz, "Sabah saatlerinde derneğimize geldiğimde fark ettim. Kapının açık oluşundan içeride başka arkadaşlarımın olacağını düşündüm ama yanıldım. Hırsızlar içeri girip kapıyı açık bırakıp kaçmıştı. Emek ve hizmetler sunarak aldığımız malzemeler hırsızlar tarafından çalındı. Çok üzüldüm çünkü zoruma gidiyor" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 22:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER