Diyarbakır'dan acı haber 1 polis şehit 2 asker yaralı

DİYARBAKIR'da terör örgütü PKK, asker ve polise saldırdı. Silvan'da başından vurulan polis memuru Necmi Çakır şehit oldu. Dicle İlçesi'nde ise çıkan çatışmada 2 asker yaralandı.

Diyarbakır'dan acı haber 1 polis şehit 2 asker yaralı
 DİYARBAKIR 'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde teröristler tarafından kanas ile başından vurularak yaralanan polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

TSK'dan gelen flaş açıklama ise Dağlıca konusunda oldu. 2 askerin şehit olduğu Dağlıca'da 31 terörist öldürüldü. 

1 Kasım seçiminin ardından terör yine azdı. 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde sabah saatlerinde başlatılan operasyona katılan polis memuru Necmi Çakır vuruldu. Kanas marka silahla başından vurulan polis kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Şehidin, Trabzon nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR DİCLE'DE 2 ASKER YARALI

Öte yandan Diyarbakır Valiliği'nden çatışma ve sokağa çıkma yasağı açıklaması geldi. Valilik Dicle İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü teröristlere yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde bugün saat 05.00'den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

YARALI ASKERLERDEN BİRİNİN DURUMU AĞIR

Bu sabah erken saatlerde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Askerlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Dicle İlçesi kırsalında güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, yer yer çatışmaların olduğu belirtildi.

DAĞLICA'DA 31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 2 ŞEHİT VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15'ten 31'e çıktığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı'dan bugün gelen flaş açıklamaya göre Dağlıca'da PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. 3 Kasım'da bölgeye hava harekatının düzenlendiği hemen ardından kaçan teröristlerin takibinin başladığı bildirildi.

2 ASKER ŞEHİT OLDU

Operasyonlar sırasında 2 askerin şehit olduğu haberi gelmişti. Çatışmada askerler tarafından 15 terörist öldürüldü. Hava herakatında ise 16 terörist etkisiz hale getirildi. Dağlıca operasyonundaki toplam bilanço 31'e çıktı.

Genelkurmay'ın yaptığı son açıklamada şöyle denildi;

-"04 Kasım 2015 tarihinde, Hakkâri/Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştı. 03 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip, bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda 15 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmişti. Yüksekova'da Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak devam etmekte olan operasyonda, 04 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatı ile 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER