Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit var

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle sıcak temas yaşandı. Operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirilirken 2 asker ise şehit düştü.

Diyarbakır'dan acı haber: 2 şehit var
 Diyarbakır'ın Lice ilçesi ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki operasyon bölgesinin iki ayrı noktasında çatışma çıktı. 2 askerin hayatını kaybettiği çatışmada 3 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

PKK'ya yönelik 5 Mart'ta 7 bin asker, 17 helikopter ve çok sayıda zırhlı araçla geniş kapsamlı operasyon başlatılan Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçesi arasındaki kırsal bölgenin iki ayrı noktasında bugün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı.

Bir grup PKK'lının Yücetepe mevkiinde bulunduğu istihbaratı üzerine, bölgeye yaklaşık 4 tabur güvenlik görevlisi sevk edildiği belirtildi.

Edinilen istihbarata göre harekete geçen güvenlik güçleriyle PKK'lıların yakın temasa girdiği bildirildi. Çatışmada, 6 PKK'lı öldürülürken, bir asker yaralandı. Yaralı asker, operasyon bölgesinden alınarak, hastaneye kaldırıldı.

Ardından, çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Akçabudak mevkisinde de operasyona devam eden güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada yaralanan bir asker, hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede operasyon sürüyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER