Diyarbakır'dan arka arkaya şehit haberleri

DİYARBAKIR'dan yine şehit haberi var. Önce bir polis şehit oldu, ardından yaralı iki askerden birinin daha şehit verildiği duyuruldu. TSK ise 31 terörist öldürdü.

Diyarbakır'dan arka arkaya şehit haberleri
 DİYARBAKIR'dan ilk şehit haberi yaralı sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinden geldi. Teröristlerin başından vurduğu 1 polis şehit düştü. 

İkinci şehit haberi ise Dicle İlçesi'nden ulaştı. 2 askerin yaralı olduğu açıklanmıştı, askerlerden biri şehit oldu. 

PKK'nın eylemsizliği bitirmesi ile birlikte Türkiye arka arkaya şehit haberleri almaya başladı. Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen 3 mahallede polis operasyon yaparken teröristler saldırdı. Kanas marka silahla başından vurulan Özel harekat polisi Necmi Çakır ağır yaralı olarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Necmi Çakır tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

 Şehidin, Trabzon nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Özel harekatçı polisin acı haberi yaylada olan anne babasına iletildi. Şehidin cenazesi yarın toprağa verilecek.

DİCLE'DE 1 ASKER ŞEHİT 1 ASKER YARALI

Diyarbakır'dan ikinci çatışma haberi ise sokağa çıkma yasağı uygulanan Dicle ilçesinden geldi. Bu sabah erken saatlerde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden uzman çavuş Beytullah Tercan, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Dicle İlçesi kırsalında güvenlik güçleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, yer yer çatışmaların olduğu belirtildi.

DAĞLICA'DA 31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Dün 2 şehit haberinin geldiği Dağlıca'da ise TSK operasyonları sonuç verdi. Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova dağlıca bölgesinde yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 15'ten 31'e çıktığını duyurdu.

Genelkurmay'ın yaptığı son açıklamada şöyle denildi;

-"04 Kasım 2015 tarihinde, Hakkâri/Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştı. 03 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekâtını müteakip, bölgeyi terk etme imkânı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlarda 15 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmişti. Yüksekova'da Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere yönelik olarak devam etmekte olan operasyonda, 04 Kasım 2015 tarihinde etkisiz hale getirilen 15 teröriste ilave olarak, tespit edilen terörist hedeflerine düzenlenen hava harekatı ile 16 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir."

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER