Diyarbakır'dan Barzani'ye Tepki

Federal Kürdistan'ın Hewler kentinde bazı Kürt kuruluşları ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) büronun Peşmerge tarafından basılıp kapatılması ve yaklaşık 25 kişinin gözaltına alınması Diyarbakır'da protesto edildi.

Diyarbakır'dan Barzani'ye Tepki
 Federal Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Peşmergeleri tarafından Hewler kentinde aralarında DİHA'nın bürosunun da bulunduğu çok sayıdaki Kürt kuruluş ve parti bürosunda dün arama yapıldı.

Buralarda çalışanlar gözaltına alınırken kurumlarının kapılarına zincir vurulması Diyarbakır'da Özgür Gazeteciler Derneği tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Pervin Yerlikaya, KDP Peşmergelerinin DİHA'nın Hewler bürosunun da aralarında bulunduğu birçok kurumu basarak, çalışanları gözaltına aldığını ve kurumların kapısına zincir vurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun uzun süredir her yerde özgürlük hareketinin Kürt kurumlarına karşı yürütülen top yekun saldırı konseptinden bağımsız görmüyoruz. Bu saldırı; demokrasi, özgürlük ve barış isteyen kurumlara karşı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırılar ve baskınlar KDP-AKP ortaklığı ile gerçekleşmektedir. Rojavaya yönelik uygulamalar ve söylemlere de AKP ve KDP'nin ortaklığı tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmıştır. Dün 25 arkadaşımız gözaltına alındı. Kurumların kapılarına vurulan zincir vuruldu. Yapılanların, Avrupa'da Kürt televizyonunun kapatılmasından ne farkı var. Bu saldırı ve baskınları kınıyoruz. Bu saldırılara bugüne kadar nasıl boyun eğmedikse bundan sonrada boyun eğmeyeceğiz. Buradan KDP'ye çağrıda bulunuyoruz. Gittiğiniz yol yol değildir. Kürt ve Kürdistana hizmet etmiyor. Bir an önce gözaltındaki arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını ve kurumların kapısına vurulan zincirlerin sökülmesini istiyoruz. Halktan özür dileyin. Büyüklerimizin bir ata sözü var; 'Biz kahvaltı olursak siz öğlen yemeği olursunuz' bunu unutmayın."

Basın açıklamasında hazır bulunan ve Avrupa'da yaşarken 22 yıl aradan sonra Türkiye'ye gelen Kürt siyasetçi Serhat Bucak ise yaptığı konuşmada, söz konusu saldırı ve baskınların Kürt halkının birliği için çok kötü bir olay olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kürdistan, bir aşiret veya şahısların vatanı değildir. Bütün Kürtlerin vatanıdır. Bu; insan haklarına yapılmış bir saldırıdır aynı zamanda. Kürtlerin birliği bu saldırılar ile yok edilmek isteniyor. Bu oyunlara gelinmemesi gerekir."

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER