Diyarbakır'dan İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı

156 hacı adayı ve 6 görevliden oluşan kafile Diyarbakır Havalimanı'ndan dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Diyarbakır'dan İlk Hac Kafilesi Yola Çıktı
 Diyarbakır'da ilk Hac kafilesi, kutsal topraklara gitmek için yola çıktı.
Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek 156 hacı adayının yanı sıra 6 görevliden oluşan 162 kişilik kafile, yakınlarıyla Diyarbakır Havalimanı'na geldi.

Hacı adayları havalimanındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınlarıyla vedalaştı.

İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'dan ilk kafileyi Hac yolculuğuna uğurlamanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Hacı adaylarının omuzlarında büyük bir manevi sorumluluk ve mesuliyet olduğunu ifade eden Erdoğmuş, hacı adaylarından tüm İslam alemi için dua etmelerini istedi.

Erdoğmuş, şöyle dedi:

"Her bir hacımız kendi mahallesinin, sokağının, evinin, çarşısının, aile ve akrabasının temsiliyetini ve dileklerini taşıyarak yüce Allah'ın huzuruna, peygamber efendimizin rehberliğinde başvurmak üzere yola çıkmaktadır. Cenab-ı Allah haccınızı mübarek etsin ve yolculuğunuzu kutlu kılsın. Kutsal topraklarda kendinize, ailenize, memleketinize, ülkemize ve İslam alemine dualarda bulunmanız oldukça elzemdir ve buna şiddetle ihtiyacımız var. İslam aleminde şu anda yanmakta olan ateşin sönmesi ve Allah'ın o rahmet yağmurunu indirmesi için siz hacılarımızın dualarına ihtiyacımız var."

Duygulu anların yaşandığı vedalaşmanın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER