Diyarbakır'dan Suruç'a 4 Otobüs 1 Midibüs Hareket Etti

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Suriye’nin Kobani bölgesinde yaşananları protesto etmek için Diyarbakır’da yürüş düzenledi.

Diyarbakır'dan Suruç'a 4 Otobüs 1 Midibüs Hareket Etti

 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 'nin Kobani bölgesinde yaşananları protesto etmek için 'da yürüş düzenledi. Yürüyüş sonrası 'dan Suruç'a 4 otobüs ve 1 midibüs hareket etti.

IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden DBP, 'da yürüyüş gerçekleştirdi. DBP il binası önünde toplanan çok sayıda partili, Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, HDP  Milletvekili , DBP , Büyükşehir Eşbaşkanı , ilçe belediye eş başkanları da eşlik etti. Yürüyüş boyunca resmi polislerin ve zırhlı araçların olmaması dikkat çekti.

Yürüyüşün son bulduğu Koşuyolu Parkı'nda bir konuşma yapan DBP , Kobani'de yaşanan saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. Her kesimi IŞİD'in saldırılarına karış tepki göstermeye çağıran Zümrüt, "Hep birlikte söz verelim diyelim ki tek değilsiniz. 'ın kalbi ve yüreği sizinle birliktedir. IŞİD'in soykırım girişimi Kobani'de açığa çıkmıştır. Bunun tek nedeni devrimi yok etme çabasıdır. Saldırılar Kobani ve 'de açığa çıkan halkların devrimini yok etmeye yöneliktir. IŞİD faşizminin saldırılarını sadece izlemeyiz. Bütün var olan gücümüzle aktif direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.  halkıyla birlikte yükselteceğiz. Bu vahşete müsaade etmeyeceğiz. Saldırılara gözünü kapatanlar, duymayanlar, göremeyenler halkların vicdanıyla mahkum edilecektir. Direnişiniz göremeyenlere vicdanını mahkum edecektir. Bu saatten itibaren tüm halkımızı ve halkları Kobani'deki direnişe sahip çıkmaya ve sınırda barış zinciri oluşturmaya çağırıyoruz. Zulme karşı sessiz kalınmayacaktır. Kobani sınırında barış zinciri oluşturacağız" dedi.

Zümrüt, açıklamalarına şöyle devam etti: "AK Parti'ye oy verenler ve  içerisindeki milletvekilleri bu halkın yanında yer alın ve hep birlikte Kobani'yi savunmaya ve korumaya davet ediyorum. Ezilenlerin yanında yer almaya çağırıyoruz."

 Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı  ve HDP  Milletvekili  de Kürtçe konuşma yaptı.

Açıklamanın ardından 4 otobüs ve 1 midibüs Suruç'a doğru yola çıktı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER