Diyarbakır'ın Gül Bahçeleri Yeniden Yeşeriyor

Bağlar Belediyesi, daha yaşanabilir bir Bağlar ve aynı zamanda kentin tarihsel dokusuna uygun bir çevre kazandırmak amacıyla 'Gül Bahçesi' oluşturdu.

Diyarbakır'ın Gül Bahçeleri Yeniden Yeşeriyor
 Yeşillendirme ve park alanı çalışmalarıyla bölgede örnek bir belediye haline gelenDiyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Diyala Park'ına 9 bin 600 adet envai çeşit çiçek ekerek, Diyarbakır'ın en eski kültürlerinden biri olan gül bahçelerini yeniden yaşamsallaştırdı. Kente estetik bir görüntü kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Park Bahçeler Müdürlüğü, Diyala Park'ında 8 bin metrekare alanını kapsayan Gül Bahçesinde ayrıca 80 adet peyzaj süs bitkisi ekti. Gül Bahçesi'nin oluşturulmasını büyük bir sevinçle karşılayan mahalle sakinleri, belediyenin çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

'Diyarbakır bu güzel görüntülere layık bir kent'

Gül Bahçelerinin Diyarbakır'da tekrar hayat bulması ve bunun yaygınlaşmasının çok önemli olduğunu ifade eden mahalle sakini Berat Çiçek, "Burada yaşayan bir birey olarak Bağlar Belediyesi'nin bu çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Buradaki halkımız da biraz duyarlı olmalıdır. Bence kentimize yapılmış en güzel projelerden biridir. Diyarbakır hepimizin, bu yeşillik bu güzel projeye kentimiz layıktır" diye konuştu.

'Buradan geçerken bile insanın içi açılıyor'

Gül bahçelerin yapılması kenti daha da güzel ve yaşanılır kıldığını dile getiren bir diğer mahalle sakini Gülay Nalçacı ise, "Buradan geçerken bile insanın içi açılıyor. İnşallah insanlarımız bu güzelim çalışmaya önem verirler. Belediyemize teşekkür ediyoruz" dedi.

'Kentimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz'

Gül bahçesi ile ilgili değerlendirmeler de bulunan Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mervan Kaya da, geçmişte Diyarbakır'a gelen bütün misafirlerin ilk önce güllerin kokusu ile karşılaştığını söyleyerek, belediye olarak Diyarbakır'ın esi kültürlerinden olan gül bahçelerini tekrardan yaşatmaya karar verdiklerinin altını çizdi. Bu tür projeleri yapmaya devam edeceklerini belirten Kaya, "8 bin 500 metrekarelik alanımızda 9 bin 600 adetten oluşan 22 envai çeşit gül diktik. Böylesi projeleri ilerde yapmaya da devam edeceğiz. Halkımızdan da gül bahçelerimize özen gösterip korumalarını istiyoruz. Nitekim bu çalışmaların tamamı halkımızın daha güzel bir yaşam sunmaları içindir. Bu kent hepimizin, kentimizi güzelleştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER