Diyarbakır'ın İlk Ağır Sanayi Fabrikası

Çözüm süreci ile birlikte yatırım alan Diyarbakır, ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliği taşıyan Mina Galvaniz tam kapasite çalışmaya başladı.

Diyarbakır'ın İlk Ağır Sanayi Fabrikası
 Diyarbakır'ın ilk ağır sanayi fabrikası olma özelliğinde Yılda 60 bin ton kapasite ile bünyesinde 200 personel bulunduran Bölgenin en büyük Galvaniz fabrikası, Diyarbakırlı genç işadamı Recep Özekinci tarafından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde kuruldu.
Çözüm sürecinin başlamasının ardından bölgede oluşan huzur ve barış iklimi yatırım alanlarını her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir dönem fabrikasız bir Kent olarak bilenen Diyarbakır, artık ağır sanayi fabrikalarını'da bünyesinde barındırmaya başladı.

Diyarbakırlı genç işadamı aynı zamanda yüksek inşaat mühendisi olan Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci'nin Osb'de 25 milyon lira yatırımla kurduğu galvaniz fabrikası, Diyarbakır'da kurulmuş en büyük fabrika olarak üretim yapıyor.

SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

Bünyesinde şuan itibariyle 200 personel istihdam edilen fabrikada, önümüzdeki günlerde bu sayının 300 ulaşması hedeflenirken 8 aylık kısa bir sürede Diyarbakır Osb'de fabrika kurduklarını dile getiren Mina Galvaniz Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci, fabrikayı kurmalarının en önemli etkisinin çözüm süreci olduğunu ifade etti.

Bölgedeki demir ve galvaniz sektöründeki eksikliği gidermek amacıyla büyük yatırım yaptıklarını anlatan Özekinci, "Bölgede oluşan huzur ortamı biz yatırımcıları çok heveslendirdi. Bölgemize yatırımlarımlar artırılmalı. Yatırımcılarımızı bu Bereketli topraklar üzerine yatırım yapmalarını bekliyoruz" dedi.

HIZLA BÜYÜYORUZ

Bünyesinde barındırdığı profesyonel kadrosuyla fabrikada üretilen ürünleri yurtiçi ve yurtdışında bir çok ülkeye ihraç ettiklerini belirten Özekenci, "Fabrikamızda elektrik dağıtım şirketleri, GSM operatörü şirketleri enerji, inşaat ve bunun gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan ve bölgede enerji nakil hatları, aydınlatma direkleri, sıcak daldırma galvaniz, oto bariyer imalatı, GSM operatör direkleri, çelik konstrüksiyon ürünlerini üretiyoruz. 2013 yılında faaliyete geçen fabrikamız Türkiye de galvaniz ve imalat pazarında hızla büyüyen, tercih edilen saygın, global bir firma olmayı hedefleyip, son teknoloji makine parkuru ile Diyarbakır'dan Türkiye'nin markası olma yolundadır" şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER