Diyarbakır'ın Silahsızlanma Çağrısına Tepkisi: Senelerdir Bekliyorduk

Öcalan'ın PKK'ya yaptığı çağrıya Diyarbakır sokaklarından olumlu tepkiler geldi. Halk, yaşanan çatışmaların geri dönülmez şekilde sonlanmasını istiyor

Diyarbakır'ın Silahsızlanma Çağrısına Tepkisi: Senelerdir Bekliyorduk
 PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı silah bırakma için kongre toplanması çağrısı, 30 yıla yakın süren çatışmalardan en büyük zararı gören Güneydoğu'da büyük memnuniyet yarattı.

Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar Al Jazeera'nin uzattığı mikrofona "Silahsızlana" çağrısı ile ilgili, "Akan kan durmalı. Sonunda oldu. Senelerdir bekliyorduk. Kardeş kanı akmayacak." gibi tepkiler vererek memnuniyetini belirtti.

İşte Diyarbakır'da yaşayan ve PKK sorunundan en çok etkilenen insanların "Silahsızlanma" çağrısına verdiği tepkiler:

"AKAN KAN DURACAK"

Enes Kurt isimli öğrenci "Silahların bırakılmasını herkes ister, bizde aynı görüşteyiz. Artık akan kanın durmasını istiyoruz. Buna dur denmeli. Hem dağga akan kan durmalı hem de şehirde akan akan durmalı. Ülkeye huzur ve barış gelmeli. Bizler bunu istiyoruz." şeklinde konuştu.

"SONUNDA BU SORUN BİTECEK"

Şevket Sarel isimili bir vatandaş, defalarca "Çok sevindim" dedikten sonra "Biz bunu senelerdir bekliyoruz. Ülkemiz için, Türkiye için artık bu sorun bitecek ve hepimiz rahat edeceğiz. Senelerdir söyleniyor ama olmuyordu. Şimdi oldu çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

"ARTIK BARIŞ OLSUN"

Mehmet Sami Kılıç isimli esnaf, "74 yılından beri yaşanan bu olaylar artık bitiyor. Bu çok sevindirici bir gelişme. Artık liderler barış olmalı diyorsa tüm taraflar bunun için adım atmalı ve barış yapılmalı." diye konuştu.

"DIŞARIDAN BU TOPRAKLAR..."

Barış Alonko isimili genç, "Dışarıdan bu topraklar insanlara nasıl gözüküyor bilemeyiz ama kimse burada kan akmasını istemiyor. Burada nefes alan herkez akan kanın durmasını ve barışı istiyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER