Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Yöneticilik Eğitimi

Tobb, Diyarbakır Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Boğaziçi Üniversitesi ile Kadın Girişimciler Kurulu'nun ortak hazırladığı proje kapsamında, Diyarbakırlı 80 girişimci kadına yöneticilik eğitimi verilmeye başlandı.

Diyarbakırlı Girişimci Kadınlara Yöneticilik Eğitimi
 Tobb, Diyarbakır Borsası, Ticaret Ve Sanayi Odası, Boğaziçi Üniversitesi ile Kadın Girişimciler Kurulu'nun ortak hazırladığı proje kapsamında, Diyarbakırlı 80 girişimci kadına yöneticilik eğitimi verilmeye başlandı.

Diyarbakır Ticaret Borsası salonunda bugün başlayan eğitim öncesi düzenlenen törene Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk, Boğaziçi Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu, çok sayıda iş kadını ve girişimci kadın eğitimi almak isteyen 80 kadın katıldı.

TOBB, İl Kadın Girişimciler Kurulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırladığı, Garanti Bankası tarafından finanse edilen kadın girişimcilere yöneticilik eğitimi öncesinde konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Peygamber'in eşi Hz. Hatice'nin de ticaret yaptığını hatırlatarak, kadınların ticarete atılması gerektiğini söyledi. Bal, "Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nde görevli değerli akademisyenleri, yöneticilik, müşteri ilişkileri, hukuk, finans kaynakları, kurumsallaşma, sürdürülebilir şirket yönetimi gibi alanlarda eğitim verecek. Yöneticilik eğitim programının, ekonominin itici gücü olan iş kadınlarının girişimci ruhunu daha da ortaya çıkaracağına ve iş kadınlarımızın işlerini büyütmeleri, uluslararası pazarlarda rekabet edebilir düzeye gelmelerine fayda sağlayacağına inanıyorum. TOBB'ye bağlı 81 ilde, borsalara kayıtlı 5 bin 700 girişimci kadın varken, Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 40 kadın olduğunu öğrendim. Bu sayı çok yetersiz ve az, bu sayıyı yükseltmek lazım. Ticaret yapmaktan, iş yaratmaktan çekinmemek lazım. Peygamberimiz'in eşi de ticaret yapıyordu. Yani iş yapmak ne günah, ne de ayıp. Bu yüzden kadınların ticarete, girişimciliğe uzak durmaması lazım" diye konuştu.

Daha sonra konuşan İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Didar Avcı Türk, proje hakkında bilgi vererek, girişimci kadınların bu eğitimle, yöre kadınların girişimcilik konusunda daha da bilgi sahibi olacağını savundu. 
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER