Diyarbakırlı Kızlar, Mısır'daki Akranları İçin Kefen Giyecek

Mısır’da darbe yapan cunta tarafından idam edilmelerine karar verilen 137 kız öğrenci için Diyarbakır’da kefenli eylem yapılacak.

Diyarbakırlı Kızlar, Mısır'daki Akranları İçin Kefen Giyecek
 Mısır’da darbe yapan cunta tarafından idam edilmelerine karar verilen 137 kız öğrenci için Diyarbakır’da kefenli eylem yapılacak. Diyarbakır’daki imam hatip liselerinde okuyan kız öğrencilerin yarın Dağkapı Meydanı’nda kefen giyerek akranlarına sahip çıkma çağrısında bulunacak, darbecileri lanetleyecek. 

Eylemde, Mısır’da önümüzdeki günlerde idam edilmeleri beklenen 137 kız için kefen giyecek kızlardan biri olan imam hatip öğrencisi Amine Çalış, idam kararlarını protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da bulunan İmam Hatip Liselerinde okuyan kız öğrenciler olarak böyle bir protestoya karar verdiklerini söyledi. Arkadaşları Rümeysa Dalkaya ve Zeynep İrtem ile birlikte açıklamalarda bulunan Çalış, Mısır’da idam kararı verilenler arasında 137 kişinin kız öğrenci olduğunu anlatan Çalış, “Mısır'daki 137 bayan arkadaşlarımıza verilen idamı kınayacağız. Bizler imam hatipliler olarak oturduk konuştuk. Onlara karşı direnişimizi, onların yanında olduğumuzu hissettirmek istedik. Peygamber Efendimiz zulme karşı dilsiz şeytan olmayın diyor. Müslüman olarak bu vazifeyi yerine getirmek istiyoruz. Müslümanlar birbirine kilitlenmiş. Vücudumuzun bir yerine bir diken battığı zaman ve bu acıyı hissediyorsak dünyanın diğer ucundaki diğer kardeşlerimize yapılan haksızlık da bizim iliklerimize kadar işlemeli. Eğer bu olmuyorsa imanımızdan şüphe etmemiz gerekir.” diye konuştu. 

Çalış, tüm Diyarbakırlıları yarın saat 15.00’da Dağkapı Meydanı’na eyleme destek vermeye davet etti.
Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER