Doğalgaz Tesisatına Yapılan Dış Müdahale Faciaya Davetiyedir

Diyarbakır'da doğalgaz tesisatları ve saatlerine yapılan dış müdahalelerin, her an bir mahalleyi havaya uçurabilecek doğalgaz facialarına neden olabileceği belirtildi.

Doğalgaz Tesisatına Yapılan Dış Müdahale Faciaya Davetiyedir
 

Diyargaz Genel Müdürü M. Salih Deniz son zamanlarda yoğun olarak doğalgaz tesisatlarına ve saatlerine dış müdahale yapılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Deniz,Diyarbakır'a sekiz yıldan bu yana doğalgaz geldiğini ve bugüne kadar kentin tamamına doğalgaz altyapı şebekesi hizmeti verdiklerini söyledi. Toplam olarak yüz otuz üç bin aboneye ulaştıklarını belirten Deniz, "Doğalgaz alabilecek durumda olan yapıların tamamına yakını gaz alabiliyor" dedi.


Doğalgazın gelişi ile birlikte kentte hava kirliliğinde gözle görülür bir şekilde düşüş meydana geldiğini belirten Deniz, ısınma, sıcak su ve ocaklarda aynı anda kullanım imkanı ile büyük bir konfor sağlayan doğalgazın saat ve tesisatına dış müdahale yapıldığını söyledi. Deniz "Tesisatlara tadilat nedeniyle de olsa izinsiz ve yetkisiz müdahale yapanlara ağır müeyyide uyguluyoruz. Çünkü her müdahale patlamalara davetiye çıkarıyor" dedi.

Deniz, yapılan müdahalenin kişinin sadece kendisini değil komşusunu, apartmanını, hatta mahallesini ciddi bir şekilde tehlikeye attığını söyledi. Deniz, bu tür müdahaleleri yapanlara yönetmelik gereği büyük para cezaları uyguladıklarını ve "halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktukları" için savcılığa verdiklerini söyledi.

24 Saat Aralıksız Denetim Var

Deniz, tesisatlara yapılan müdahaleleri tespit etmek için kent genelinde kontrollerini 24 saat aralıksız sürdürdüklerini de bildirdi. Deniz, doğalgaz kaynaklı ölüm ve yaralanmaların yüzde 90'ının bu tür tesisatlara yapılan müdahaleler sonucu meydana geldiğinin altını çizdi. Doğalgaz saat ve tesisatına yapılan dış müdahaleye karşı bütün yurttaşların dikkatli olmasını isteyen Diyargaz Genel Müdürü Deniz, can ve mal güvenliği için müdahale yapanların uyarılmasını; uyarıyı dikkate almayan şahısların Acil 187 telefonuna bildirilmesini istedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2015, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER