DSİ'den Sulama Kanallarındaki Boğulmalara Karşı Uyarı

DSİ Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların serinlemek için sulama kanalları, baraj veya göletlere girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

DSİ'den Sulama Kanallarındaki Boğulmalara Karşı Uyarı
 Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, vatandaşların serinlemek için sulama kanalları, baraj veya göletlere girmemeleri konusunda uyarıda bulundu

Bölge Mdürlüğünden yapılan açıklamada, Mardin'de inşa edilen ve inşaatı devam eden baraj ve gölet rezervuarlarında sulama, enerji ve diğer amaçlarla depolanan suyun, kış mevsiminde yağış nedeniyle sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu bildirildi.

Gerek sulama tesislerinin uygun noktalarına dikilen uyarı levhaları ve gerekse basın yayın aracılığı ile yapılan tüm uyarılara rağmen serinlemek veya yüzmek amacıyla hala sözü edilen sulama tesislerine girildiği işletme personeli tarafından tespit edildiği kaydedilen açıklamada ".Havaların ısınmasıyla birlikte tespit edilen bu husus can güvenliği açısından risk oluşturmaktadır. Üzücü olayların yaşanmaması için vatandaşlarımızın bilgilendirilme ve uyarılara uymaları gerekmektedir " denildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER