DTK, İftar Yemeğine Saldırıyı Kınadı

DTK, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağ kapıda kurulan iftar çadırına ABD Konsolosunun ziyareti gerekçesiyle yapılan saldırıyı kınadı.

DTK, İftar Yemeğine Saldırıyı Kınadı
 Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Dağ kapıda kurulan iftar çadırına gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Ramazan ayının "barış, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının yükseldiği, iyiliklerin teşvik edildiği, kötülüklerden kaçınmanın en fazla vurgulandığı ay" olduğu belirtilen açıklamada, Dağ Kapı'daki iftar çadırına yönelik saldırıya dikkat çekildi.

"Bu mübarek Ramazan ayında kaynaşmanın, paylaşmanın, dayanışmanın bir örneği olarak Amed Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan birçok çadırdan biri olan Dağ kapıdaki iftar çadırında Amerikan konsolosunun ziyaretini gerekçe yaparak çadırda bulunanların yaşam hakkına yönelik saldırı yapılmıştır."

Söz konusu saldırının İsrail'in Filistin halkına, IŞİD'in Rojava-Kobani'deki Kürt halkına yönelik yapılan saldırılarından farklı olmadığı kaydedilen açıklamada, "Bu saldırı aynı zamanda İslam'a, İslami değerlere yönelik yapılmış saldırılardır" dendi.

DTK, açıklamanın sonunda Dağkapı meydanında verilecek iftar yemeğine katılım çağrısında bulundu:

"Kentimizi ve bölgemizi bir kez daha kan gölüne dönüştürmek isteyen bu tür çetelere karşı halkımızı, demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya ve demokratik tepkilerini göstermeye, bugün Dağ kapı meydanında verilecek olan iftar yemeğine tüm halkımızı katılım sağlamaya davet ediyoruz." 
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2014, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER