DTK: KDP Akıl Tutulması Yaşıyor

Demokratik Toplum Kongresi, KDP'nin Irak Kürdistanı'ndaki operasyonları için yaptığı açıklamada, "KDP akıl tutulması yaşıyor" dedi.

DTK: KDP Akıl Tutulması Yaşıyor
 Irak Kürdistanı'nda KDP'nin dün PKK'ya yakın birçok kuruma yönelik gerçekleştirdiği baskın ve gözaltıları Türkiye'deki 'KCK' operasyonlarına benzeten DTK, "Kime hizmet ettiğini görmeyen, kendisine de zarar verdiğini göremeyecek kadar siyasi körlük içinde olan KDP bir akıl tutulması yaşamaktadır" dedi.
Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KDP'nin Irak Kürdistanı'nda dün PKK'ya yakın birçok kurum ve kuruluşa karşı gerçekleştirdiği baskın ve gözaltıları sert bir dille kınadığı açıklamasında şöyle dedi:

"Egemen güçler tarafından inkâr, imha ve asimilasyon politikalarına tabi tutulan, Tarih sahnesinde silinmek istenen Kürt halkı, direnişiyle örgütlülüğüyle kendini hep var etmiştir. Kürt halkının gasp edilen haklarını geri alması kazanımlarının kalıcı hale gelmesi aynı zamanda Ortadoğu'nun demokratikleşmesidir. Bunun için de Kürt halkının ulusal birliğini güçlendirmesi tarihi bir önem arz etmektedir. Bu tarihi süreçte Kürt ulusal kongresini gerçekleştirmek gerekirken KDP'nin son süreçte Rojavaya yönelik ambargo, hendek vb politikaları Hewler, Duhok ve Zaxo'da aralarında KNK ve PÇDK temsilciliği, Roja Welat Gazetesi, Kürdistan Özgür Kadınlar Kurum (RJAK) Yurtsever Gençlik Merkezi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Hewler Bürosu'nun da bulunduğu birçok kuruma baskın düzenlemesi baskında çok sayıda kişinin bir şekilde gözaltına alınması kabul edilemezdir. Kürt kurumlarına yönelik yapılan bu baskın ve gözaltılar Türkiye'deki KCK operasyonlarını çağrıştırmaktadır.

DTK: KDP, KÜRT HALKININ ÖZGÜR YARINLARINA CİDDİ ZARARLAR VERİYOR

Kime hizmet ettiğini görmeyen, kendisine de zarar verdiğini göremeyecek kadar siyasi körlük içinde olan KDP bir akıl tutulması yaşamaktadır. Bu politika ve duruşuyla Ortadoğu'nun demokratik geleceğine Kürt halkının özgür yarınlarına ciddi zararlar veren KDP, ulusal birliği zedeleyici yanlış politikalarından bir an önce vazgeçmelidir. Bu yanlış politikalarından dolayı da Kürt halkından özür dilemeli, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır. Emperyal politikalara hizmet eden, demokrasi ve özgürlük mücadelesini darbeleyen KDP'nin politika ve uygulamalarını yanlış buluyor ve kınıyoruz. Tüm Kürdistan halkını ve kurumlarını da ulusal birliği güçlendirmeye KDP'nin yanlış politikalarına karşı tutum almaya davet ediyoruz" 
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 18:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER