Dtk Olağanüstü Kongresi

DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, kritik sürece son vermek istediklerini söyledi.

Dtk Olağanüstü Kongresi

  Eş Başkanı , kritik sürece son vermek istediklerini söyledi. , "Derli toplu projelerimizi iki günlük tartışmalar sonucunda ortaya koyacağız. Bunlar, ve devlet tarafından müzakereye çevrilmezse Ortadoğu'nun tüm yerine yayılır" dedi.

'nın 'da "öz yönetimi" tartıştığı olağanüstü kongresinde konuşan Eş Başkan, kritik sürece son vermek istediklerini ifade etti. , ,  bir çözüm yolunda özyönetim ve özeklik konusunda birçok kez şey söylene de derli toplu olsun diye bir kez daha projelerimizi iki günlük tartışmalar sonucunda ortaya koyacaklarını anlatan, "Belki bu son kez olur.  ve devlet tarafından müzakereye çevrilmezse Ortadoğu'nun tüm yerine yayılır. Bunu görüyoruz, içimiz öfkeli, yapılanlar kabul edilemez. Önderliğin gösterdiği özgürlük yollunda çözüm var diyoruz.  halklarına öz yönetimle ilgili siyasi çözüm deklarasyonumuzu sunacağız" diye konuştu.

Öz yönetim talebinin hakları olduğunu savunan , şunları kaydetti:

"Tarihten gelen ilk doğal hakkı Kürt halkı kullanacak. Hiçbir güç buna engel olamayacak. Daha Alparslan Anadolu topraklarına gelince Kürtler beylikler halinde yaşıyordu. Mervaniler vardı. Kürtlerle ittifak yaparak Anadolu'ya girmişler. Kendi kendini yönetme haklarında saygılı olmuştur.  ancak Kütlerle ittifak yaparak, 'ya yönelebileceğini anlamıştır. Çatışma son yüz yılda yaşanmıştır. O da Kürtlerin en doğal hakkının kabul edilmemesidir. Kürtlerin haklı talebi, ezildiği zaman olmuştur. Tarihten bir ders çıkararak Kütlerle 'da, 'da ittifak kurmazsa, ilk meclise elbiselerle girmesine izin vermeseydi, ittifak kurulmasaydı böyle olmazdı." -

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2015, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER