DTSO 'Helinamın' Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Helinanım Çermik Termal Tatil Köyü projesinin çalışmalarını yerinde inceledi.

DTSO 'Helinamın' Çalışmalarını Yerinde İnceledi
 Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası heyeti Helinanım Çermik Termal Tatil Köyü projesinin çalışmalarını yerinde inceledi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan, yönetim kurulu üyesi Mehmet Tekin, Meclis üyesi Kadri Kazmacı ve GÜNTİAD Başkanı İhsan Oğurlu'dan oluşan heyet, Üç yüz dönüm arazi üzerinde inşa edilecek otel ve devre mülklerden oluşan proje hakkında, işletme sahibi Hamza Öner'den detaylı bilgiler aldı.

Birinci etap çalışmalarının devam ettiği projenin, Diyarbakır'ın Termal turizm potansiyeline ciddi katkıları olacak. Proje hakkında görüşlerini belirten Dtso Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet SayarÇermik kaplıcalarının ısı derecesi ve zengin mineral içeriği ile Termal sağlık turizmine son derece elverişli olduğunu belirtti. Sayar; "Termalturizminin en önemli özelliği, yılın on iki ayı devam etmesidir ve kür sürelerine göre uzun konaklamayı gerektirmesinin de kent turizmine önemli katkıları olacaktır" dedi.

Bölgemizde sağlık ve Termal turizmi açısından gelinen seviyenin yeterli olmadığına değinen Sayar;"Açılacak olan bu tür işletmelerle bu açığın kapanacağına inanıyorum ve girişimciliği sebebiyle işletme sahibi Hamza Öner'e kent turizmine kattığı değerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum" dedi. Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Sayar, gerekli tanıtım ve tesisleşme ile kent turizminin hak ettiği düzeye geleceğine inandıklarını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER