DTSO'dan Turizm Paneli

Turizm Haftası kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından "UNESCO Süreci-Diyarbakır Turizm Paneli" gerçekleştirildi.

DTSO'dan Turizm Paneli
 15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen "UNESCO Süreci-Diyarbakır Turizm Paneli" ticaret borsası konferans salonunda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, DTSO Yönetim Kurulu BaşkanıAhmet Sayar, Başkan Yardımcısı Mesut Altın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslan Bilici, DTSOmeclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı panelde Diyarbakır'ın turizm potansiyeli ve UNESCO adaylık süreci konusunda sunumlar gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, turizm haftasında gerçekleştirilen bu panelle Diyarbakır ekonomisine daha fazla katkı sağlamak ve farkındalık yaratmayı istediklerini belirtti. Turizmin ekonomik kalkınmaya katkısının önemine değinen Sayar, Diyarbakır'ın özellikle kültür ve turizm açısından çok zengin bir kent olduğuna dikkat çekerek, peygamber kabirleri, sahabeleri, surları, camileri ve kiliseleri ile her inanca hitap eden kutsal ve kültürel değerlere sahip kadim bir kentte yaşamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Barış süreci ile birlikte özellikle otel yatırımlarında önemli artışlar olduğunu belirten Sayar,Diyarbakır genelinde 27 adet turizm işletme belgeli konaklama tesislerinde 2740 yatak ve 46 adet belediye işletme belgeli konaklama tesislerinde 2303 yatak kapasiteli toplamda 5043 yatak kapasiteli işletmenin hizmet verdiğini söyledi.


Sayar; "Tarafların Barış Konusunda Israrcı Olmalarını Bekliyoruz"


Zincir otellerin bölgedeki turizm potansiyelini görerek yeni yatırımlara yöneldiğinin altını çizen Sayar, halihazırda turizm belgesi alan 6 yeni otelin inşaatlarının devam ettiğini belirtti. Sayar, bu yatırımların tamamlanmasıyla birlikte ek 2000 yatak kapasitesinin kente kazandırılacağını sözlerine ekledi. Sayar sözlerini şöyle sürdürdü;


"Diyarbakır ilimizin turizm sektörünün gelişmesinde en önemli unsur barış ortamıdır. Kalıcı barışı sağlamak için taraflardan barış konusunda ısrarcı olmalarını bekliyoruz. İçinde bulunduğumuz seçim sürecinde süreci seçim üstü görmelerini ve pratiklerinde, söylemlerinde bunu uygulamalarını bekliyoruz"


Seçim sürecinin kentin kültürel değerlerine yakışır bir şekilde demokratik olgunlukta, provokasyonlardan uzak geçmesini dileyen Sayar, turizm haftasının ve bu tür etkinliklerin kentin ekonomisine katkı sağlamasını dileyerek, panele katılan, bilgi ve deneyimleri ile katkı sağlayan panelistlere ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER