DÜÇAM Kışanak'ı Ziyaret Etti

Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti.

DÜÇAM Kışanak'ı Ziyaret Etti
 Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM), DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret esnasında çevre koruma ve kontrol daire başkanı ve ilgili müdürlerde hazır bulundu.

DÜÇAM yetkililerinden Prof. Dr. Kemal Güven, Doç. Dr. A. Kadir Maskan, Dr. SerdarKarataş ve Çevre Mühendisi Oğuzhan Eyigün'ün yaptığı ziyaret sonrası açıklama yapan DÜÇAM ekibi, gerçekleştirdikleri ziyaretin iki amacı olduğunu söyledi. Birincisi DiyarbakırBüyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'a görevlerinde başarılar dilemek, ikincisi ise 24- 25 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleştirmeyi planladıkları Güney Doğu Anadolu Bölgesi Çevre Sorunları Sempozyumu ve Çalıştayı'na yapabilecekleri katkıları görüşmek ve bu çalıştaya davet etmek olduğunu belirtti.

Görüşmede, başta Diyarbakır olmak üzere bölgede yaşanan çevre sorunları üzerinde duruldu. Bu sorunlara bağlı olarak tüm Diyarbakır kamu kurumlarını ve halkını da kapsayacak şekilde çözüm önerilerinin de değerlendirildiği görüşmede, özellikle Diclehavzası ve çevre sorunlarına yönelik 2 yıllık eylem planlarının çıkarılmasına yönelik ve kamu kurumları arasındaki işbirliğinin önemi vurgulandı. Ayrıca, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak çevre sorunlarının çözümüne yönelik Üniversitelerin rolünün önemine vurgu yaparak bu konuda desteklerini paylaşacaklarını ve bundan mutlu olacağını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 00:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER