Duran Başkanlık Sistemi İçin Destek İstedi

Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği (DİGİKAD) Başkanı Gülşen Duran, Türkiye’nin mevcut sistemini yamalı bohçaya benzeterek, bu sistem ile ülkenin kalkınamayacağını ve başkanlık sistemi ile Türkiye’nin çağ atlayacağını söyledi.

Duran Başkanlık Sistemi İçin Destek İstedi
 Diyarbakır Girişimci İş Kadınları Derneği (DİGİKAD) Başkanı Gülşen Duran, Türkiye'nin mevcut sistemini yamalı bohçaya benzeterek, bu sistem ile ülkenin kalkınamayacağını ve başkanlık sistemi ile Türkiye'nin çağ atlayacağını söyledi.

DİGİKAD Başkanı aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PartiDiyarbakır milletvekiliaday adayı Gülşen Duran, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı ziyaretlerde halktan başkanlık sistemi için destek istedi. Çalışmalar kapsamında yaptığı ziyaretlerde Türkiye'nin mevcut sistem ile ilerleyemeyeceğini ifade eden Duran, şuanki sistemin çökmüş vaziyette olduğunu söyledi. Anayasanın mutlak suretle değişmesi gerektiğini ifade eden Duran, mevcut sistemi yamalı bohçaya benzetti. 1960 yılında yapılan anayasa ile Türkiye'nin idare edildiğini ifade eden Duran, günümüze kadar her gelen iktidarın bu sistemi değişmek yerine yama yapmayı tercih ettiğini ve kimsenin tamamen sistemi değişmeye cesaret edemediğini kaydetti. Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesi için anayasanın mutlaka değişmesi ve mevcut sistemin de başkanlığa dönüştürülmesinin elzem olduğunu ifade eden Duran, mevcut sistemin Türkiye'ye dar geldiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletinin de lütufla kurulmadığını kaydeden Duran, "Mevcut sistem artık bize dar geliyor. Türkiye'nin daha hızlı hareket etmesini sağlayacak bir yönetim sistemine ihtiyacı var, bunun adı da başkanlık, liderlik sistemidir. Bu ülkede oynanan oyunları biliyorsunuz. Ülkemizde 1960 Anayasası'yla böyle bir sistem kuruldu, bu sistem huzur getirmedi. 15-16 ayda bir değişen hükümetleri getirdi, böyle bir ülkede istikrar, refah olmaz. İstikrar ve rehaf için daha güçlü bir Türkiye olması gerekiyor. Türkiye'nin gücüne güç katması için başkanlık sistemine ihtiyacı vardır. Başkanlık sistemi ile Türrkiye çağ atlayacaktır" dedi.

"YAMALI BOHÇA İLE BU ÜLKE KALKINAMAZ"

1960 Anayasası ile kurulan ve hala ülkemizin idare edildiği sistemin çökmüş, iş göremez ve yamalı bir bohça gibi olduğunu belirten Duran, ülkenin bu yamalı bohça ile kalkınamayacağını kaydetti. Duran, "Şuanki yamalı bohça gibi ve çökmüş vaziyettedir. Bu sistemden bir şey olmaz. Bu sistem ile bu çarpıklık düzelmez. Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bunun için de halkın desteği lazım. Bu seçimde inşallah halkın desteği ile AK Parti milletvekili sandalye sayısını 400'e çıkarıp yeni anayasayı da, başkanlık sistemini de oturtacaktır. AK Parti bu hedefine ulaşırsa yeni Türkiyekurulacaktır. Bu hedefe ulaşılması durumunda başkanlık sistemi, yeni anayasa, çözüm süreci gibi önemli projeler hayata geçirilecektir" şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER