Düşmesi Bahane Parası Şahane

Diyarbakır'da vatandaşların duygularını sömürerek gelir elde etmeye çalışanların yeni bir yöntemi daha ortaya çıktı.

Düşmesi Bahane Parası Şahane
 Diyarbakır'da mahalle tatlısı satarak ailesinin geçimini sağladığını öne süren bu çocuk tatlılarını satacağına ayağının takılarak yere düşme numarasıyla oturup ağlayarak vatandaşların duygularını sömürüyor. Aynı numarayı onlarca kez tekrarlayan çocuğun günlük Kazancı 50 ile 60 lirayı buluyor
Diyarbakır'da vatandaşların duygularını sömürerek gelir elde etmeye çalışanların yeni bir yöntemi daha ortaya çıktı. Güya ayağı takılarak yere düştü görüntüsü veren tatlıcı çocuğu görenler acıyarak para veriyor. Bu görüntü insanların para için yapamayacağı bir şeyin kalmadığını gözler önüne serdi.

Bu yolla günde onlarca defa tatlı tepsini düşüren çocuk, her defasında kendisine acıyarak para veren kişilerden aldığı paralarla keyfini sürüyor. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki kentin en kalabalık caddesi olan ekinciler caddesi üzerinde 30 dakika aralıklarla aynı hareketi yapan çocuk, fark edildiğini anladığı anda o semti terk ederek başka bir semte gidiyor.

Hiçbir zaman bayatlamayan numaraya göre insanlar kandırılarak cebindeki paralar alınırken, vatandaşlar çocuğun birkaç kişi tarafından yönlendirildiğini belirtti. Yönlendiren kişileri gördüklerini söyleyen vatandaşlar, "Çocuk her defasında içinde tatlı olan tepsisini düşürüyor. Çevredeki insanlar acıyarak para veriyor. Çocuk topladığı parayı götürüp kendisini yönlendirenlere veriyor. Bu yolla çocuğu yönlendirenler servet sahibi olurken, çocuk ise belki gün sonunda üç-beş lira verilerek eve gönderiliyor" dedi.

Güvenlik güçlerinin bu gibi olayları yakından takip etmesini isteyen vatandaşlar, "Polis bu gibi olayları yakından takip ederse o çocuğu yönlendirenlere rahat bir şekilde ulaşabilir. O yakalandığı vakit artık bir daha bu işlere girişemez. Hem o çocuk kurtulmuş olur hem de duyguları sömürülerek cebindeki ekmek parasını o çocuğu verenlerde kurtulmuş olur" diyerek tepkisini gösterdi. 
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER