Eğil'de Karakaş Yeniden Başkan Seçildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Eğil İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi düzenlendi.

Eğil'de Karakaş Yeniden Başkan Seçildi
 

AK Parti Eğil İlçe 5. Olağan Kongresi, Kültür ve Gençlik Merkezi salonunda gerçekleşti. Kongreye AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçtenGalip Ensarioğlu, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın AltaçAK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, merkez ilçe başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ana muhalefet ile yavru muhalefetin sürekli ülkeyi iki böldüğünü söyledi. İçten, "Bugün onlar burada yoksa biz kongremizi yapıyorsak eğer işte bu 81 ikiye 780 bin kilometreyi kucakladığımız anlamına gelir. Terörist ve işgalci İsrail son 1 haftadır Mescid-i Aksa'yı işgal etti. Asker postallarıyla ilk kıblemize girdiler. Orayı işgal ettiklerinden beri ilk defa böyle bir şey yaptılar. Peygamberler diyarından onlara lanet okuyorum. Allah oradaki Müslümanların yardımcısı olsun. Bir diğer konu ise Kobani'dir. Biz Kobani'yi sahipleniyoruz. 3 yıl içerisinde 300 bin Kürt'ü Türkiye'de misafir ettik. Peşmergelerin geçişiyle ilgili koridor oluşturduk. Yardım malzemelerini başından beri gönderiyorsak zaten sahiplendiğimizin bir ispatıdır. Çözüm süreci paralel yapı dediğimiz Haşhaşiciler diye ifade ettiğimiz grupların medyalar tarafından muhatap alınarak sadece onlar üzerinden yürütülen bir süreçse çoktan bitmiştir. Ama çözüm süreci onların pek hoşuna gitmeyecek biliyorum. 77 milyon insanın muhatap alındığı, sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ve bölgedeki diğer siyasi partilerle birlikte çözüm süreci ilerlemektedir" dedi.

Yapılan seçimlerde mevcut başkan Mehmet Karakaş yeniden başkanlığa seçildi.Karakaş,AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e ilçeye yaptıkları ziyaret ve çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2014, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER