Elazığ Caddesi Baştan Yaratılıyor

Diyarbakır'da bisiklet yolu da bulunan Elazığ caddesindeki çalışmalar yılsonunda tamamlanacak.

Elazığ Caddesi Baştan Yaratılıyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentin çehresini değiştiren çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede birkaç aydır adeta baştan yaratılan Elazığ Caddesi, yepyeni bir görünüme kavuşacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın, Dağkapı ve Seyrantepe güzergahında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltarak rahatlatmak, toplu taşıma araçlarının geçişi için tercihler sunmak, transit otobüs yolunun oluşturulmasını sağlamak amacıyla Elazığ Caddesi'nde yürüttüğü yol genişletme çalışmaları devam ediyor.


3 milyon 180 bin liraya mal olacak çalışmalar kapsamında, şimdiye kadar 7. Kolordu Komutanlığı'na ait duvar, imzalanan protokol doğrultusunda, 10 metre geriye alındı, eski duvar yıkıldı. Ardından proje doğrultusunda caddenin asfaltı yapıldı, yeni ağaçların dikimi gerçekleştirildi, aydınlatma direkleri yerleştirildi. 2 gidiş 2 geliş şeklinde trafiğin aktığıElazığ Caddesi'nin, 3 gidiş 3 geliş ve 1 bisiklet yolu şeklinde olmasını sağlayacak çalışmalar, yılsonunda tamamlanacak.

3 kilometrelik alanda yürütülüyor

Konuyla ilgili bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu GenelSekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, Dağkapı ile Seyrantepe arasındaki bölümde yapılan çalışmanın yaklaşık 3 kilometrelik alanı kapsadığını belirtti. Sevinç, "Burada bizim özellikle yapmış olduğumuz çalışma şudur: 4 şerit Dağkapı'dan Seyrantepe'ye gidiş, 3 şerit de Seyrantepe'den Dağkapı'ya geliş yönünde düzenleme yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında peyzaj düzenlemeleri, bisiklet yolu ve kaldırım çalışmaları yürütülüyor. Burada 3 kilometrelik bir bisiklet yolunu, kentimizin diğer akslarıyla birleştirme noktasında çalışmalar yürütülüyor. Önümüzdeki yıl 70 kilometre olmak üzere kentte 80 kilometrelik bir alanda bisiklet yolu çalışması yapılacak. Bu etaplardan birisi de Elazığyoludur." dedi.

Gecikme DEDAŞ'tan kaynaklı

Elazığ Caddesi'nde yürütülen çalışmaların geciktiğine dikkat çeken Sevinç, bunun DEDAŞ'ın yeraltı kablolama sistemini gecikmeli yapmasından kaynaklandığını ifade etti. DEDAŞ'ın söz konusu çalışmasını sürdürdüğünü söyleyen Sevinç, DEDAŞ'ın çalışmalarını tamamlaması halinde Elazığ Caddesi Yol Genişletme ve Düzenleme Projesi'nin yılsonunda tamamlanacağını kaydetti. Sevinç, Elazığ Caddesi'ndeki çalışmaların tamamlanmasıyla kent trafiğinde rahatlama olacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 22:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER