Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşım Eğitim Toplantısı

Diyarbakır'da "Toplum Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşım" konusunun ele alındığı eğitim toplantısı düzenlendi.

Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşım Eğitim Toplantısı
 Diyarbakır Halk Sağlık Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı işbirliği ile "Toplum Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlara Güncel Yaklaşım" konusunda aile hekimlerine yönelik eğitim toplantısı düzenlenmiştir.
Diyarbakır'da bir otelin toplantı salonunda iki oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitime; Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürü Dr. Hidayet Bakaç, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programları Şube Müdürü Dr. Handan Erdoğan, Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Programları Şube Müdürü Dr. Serkan Bütün, İl Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda aile hekimi katıldı.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen, toplantıda Hepatit B, Hepatit C ve HIV hastalıklarının epidemiyolojisi, hastalıkların doğal seyri, etkin aşılama ve mevcut sorunlar, tanısal yaklaşım, tedavi yaklaşımı, tedavideki başarının dünü - bugünü, tedavide hasta-hekim uyumu ve birinci basamakta ilgili hastalıkların yönetimi hakkında toplantıya katılan aile hekimlerine açıklamalarda bulundu.

İnteraktif bir şekilde devam eden seminerde, hekimler tarafından yoğun ilgi gördü. Bunun sonucu olarak hekimlerden Doç. Dr. Mustafa Kemal Çelen'e çok sayıda soru yöneltildi. Doç. Dr. Çelen, soruları tek tek cevaplandırmasının ardından eğitim sona erdi. 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER