Engellerine Işık Tutuldu

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde engelliler, el emeği ile çeşitli objeler yaparak engellerine ışık tuttu.

Engellerine Işık Tutuldu
 Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde engelliler, el emeği ile çeşitli objeler yaparak engellerine ışık tuttu. 

Kayapınar ilçe belediyesinin, engellilere yönelik el becerilerini geliştirmek adına verdikleri malzemeler ile el emeği göz nuru objeler yapan engelliler, bunları satışa sunarak kendilerine bütçe sağlıyor. Engelsiz Yaşam Merkezi'nde bulunan engelli gençler el sanatları ile çeşitli objeler yaparak kendilerine gelir sağlıyor. Hem el kasları hem de zihinsel olarak bir etki oluşturmak adına yapılan bu objeler son dokunuşlardan sonra açılan kermeslerde satışa sunulup getirileri engelliler arasında paylaşılıyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi el sanatı öğretmeni Naciye Karakaş Hara, gençlerin yaptıklar her objenin el kaslarına ve zihinsel engellerine iyi geldiğini belirtti. Karakaş Hara, "Burada çocuklara değişik etkinlikler gösteriyoruz. Ahşap, kumaş boyama, mum, takı tasarım, teraryum süsleri, kokulu taşlar ve daha birçok objeleri yaparak güzel işler çıkartıyorlar. Bunları başarmaları bence çok güzel bir şey, normal bir insanın yapabileceği şeyleri yapabiliyorlar ve bu güveni onlara verdiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

"Yaptıkları objeler ek gelir ve zeka gelişimi sağlıyor"

Yapılan her objenin hem ek gelir sağladığını hem de zihinsel olarak gelişimden dolayı rapordan düştüğünü vurgulayan Karakaş, "Yaptıkları süs eşyaları, ahşap yapıştırmalar evde objeler olarak da kullanılıyor. Yaptıkları her obje onlara bir ek gelir sağlıyor. Bunların satışını kermes düzenleyerek yapıyoruz. Bu satışlar eşit şekilde herkese bölünerek ek gelir sağlanıyor. Boncuk saymada zekaları gelişiyor hatta rapordan düşen olabiliyor" diye konuştu.

Bedensel engelli olan Hasret Okman, yaptıkları objelerden mutlu olduklarını söyledi. Okman, "Malzemelerden çeşitli objeler çıkartıyoruz. Fos fos, dolap süsleri, mumluklar, çeşitli süsler yapıyoruz. Bunları da kermeslerde satacağız. Bunların ücretini öğrenciler arasında dağıtacağız. El kaslarımıza iyi geliyor bu avantajı sağlayan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'ya engelsiz yaşam ailesi olarak teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


HABERLER

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2018, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER